r
Nosalty Logó

Derelye házi szilvalekvárral

Mercedes
Derelye házi szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

789
Kalória
21.2g
Fehérje
127.2g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
50.8g
Víz
155.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8205.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. Géppel vagy kézzel elkészítjük a tésztát. A lisztet átszitáljuk, kialakítunk egy mélyedést a közepébe. Beleütjük a tojásokat, a vízzel kemény tésztává gyúrjuk.
  2. 30 percig pihentetjük.
  3. Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Vékonyra nyújtjuk a tésztát.
  4. Képzeletben kétfelé osztjuk, az egyik felére 5 centiméterenként teáskanál segítségével lekvárkupacokat halmozunk. A halmok közötti üres részt vizes ecsettel megkenjük.
  5. A tészta másik felét ráhajtjuk, a töltelékek körül ujjainkkal megnyomkodjuk, derelyevágóval háromszögekre vágjuk.
  6. Forrásban lévő vízbe egy ek sót teszünk. 2-3 adagra leosztva kifőzzük. Egy adagot kb. 25-30 percig főzünk.
  7. A zsemlemorzsába hempergetjük, porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p

Rengeteg házi lekvár sorakozott már a spejzem polcán, gondoltam, ideje lesz már csökkenteni az üvegek számát. Igazából csak süteményekbe használom, önmagában nem eszem.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...