Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos sajtos melegszendvics

Darált húsos sajtos melegszendvics
Darált húsos sajtos melegszendvics
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokféle előétel létezik, ez az egyik kedvencem közülük. Gyors, egyszerű és valóban nagyon ízletes.

Akkor szoktam készíteni, amikor váratlan vendégek esnek be hozzánk. Általában darált hús és krémsajt mindig van itthon, így ez szokott a legkézenfekvőbb lenni. Az olaszok ezt  salsiccia e stracchino-nak nevezik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük bele az apróra vágott bazsalikomleveleket.
  2. Keverjük hozzá a krémsajtot.
  3. Szeleteljük a bagettet kb. 1 cm vastagra, majd adagoljuk rá a húsos sajtot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 846
elküldve: 1
receptkönyvben: 203
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsos melegszendvics, crostini, krémsajtos bagett

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Frenky52
Frenky52 Tue, 2015-12-29 13:24

Én szoktam venni füstölt kolbászt, ledarálom és fűszerezem ízlés szerint borssal, fokhagymával, sűrített paradicsommal, de lehet tenni bele más fűszereket, mint pl. friss zöldfűszert. Keverek bele egy kevés margarint és krémsajtot is. így eltartható egy ideig, ha nem fogyna el azonnal és a füstölt íz egy kissé pikánsabbá teszi.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Thu, 2013-11-21 00:24

Szia Manikola. Úgy gondolom marhahúsból is kiváló. Néha fele fele arányban én is teszek hozzá.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Tue, 2013-04-23 15:44

Szia. Nem kell megpárolni, 15 perc a sütőben elég lesz neki. Nyugodtan készítheted csirkéből is, biztosan úgy is nagyon finom lesz :)

Babapiskóta
Babapiskóta Tue, 2013-04-23 12:08

Kedves Zsanett ! Nagyon jól néz ki a melegszendvics. A darál húst nem kell megpárolni? Mindegy,hogy sertés vagy csirke hús?

386
bagett 30 dkg
darált pulykahús 250 g
krémsajt 180 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 5 levél