r
Nosalty Logó

Currys szójapaprikás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Akabelle
Currys szójapaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6296.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    4702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    947 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szóját feltesszük főzni a sóval együtt (ha több sót teszünk, akkor később, az elkészítés során akár le is mondhatunk a sózásról). Vigyázat, több vizet tegyünk rá, mint amennyi ellepi, mert a szója magába szívja, és egy-kettő odaég a fazék aljára. Kb. 20 perc alatt főnek puhára a kockák.
  2. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk/fokhagymatörőn áttörjük.
  3. A hagymát bő olajon megüvegesítjük, majd hozzátesszük a curry-t. 2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Erre a fűszeres-olajos hagymára jön rá a megfőtt és leszűrt szója (sok vizet szívott magába, így elsőből valamennyit ki fog engedni belőle, de ez nem gond). 5 percet kavarjuk, hogy ne égjen oda. Ízlés szerint adható még paprika hozzá, ha csípősebb végeredményt szeretnénk.
  4. Rátesszük a paradicsomkonzervet (én apró kockákra vágott paradicsomot használtam, nem pasztát); tovább főzzük, amíg annyira besűrűsödik, amennyire szeretnénk.
  5. Rizzsel, tésztával tálalható, én ezúttal a knédli mellett döntöttem.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2122
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Ajánló

Vegetáriánusoknak és vegánoknak :)

Receptkategóriák

Currys szójapaprikás
Akabelle 1 recept

Munka és egyetem között még össze kellett dobnom két napra ebédet, s ez tűnt a leggyorsabb megoldásnak - még a kevésbé szójabarát lakótársaim is odavoltak érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...