Nosalty Logó

Cukros alma Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Cukros alma Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 304 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 1821 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Összesen 87 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 304 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1821 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az almákat először forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és szárazra töröljük őket.
  2. Ezután egy hegyes késsel felül kivágjuk a szárát.
  3. Ha faágakat használunk, a végeit becsomagoljuk alufóliába, és így nyomjuk bele az almába (jó mélyre, legalább a feléig).
  4. A cukorbevonathoz egy lábasba öntjük a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket, és elkezdjük melegíteni.
  5. Ha már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot, és így főzzük kb. fél órát.
  6. Akkor jó, ha már rátapad a kanál hátára és ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk belőle, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.
  7. Ha ilyen az eredmény, akkor félrevesszük és kb. 5-7 percet hagyjuk hűlni. Közben kicsit sűrűsödik és nem fog lefolyni teljesen az almáról.
  8. Amíg hűl, egy sütőpapírt vékonyan megkenünk margarinnal.
  9. Ezután az almákat a pálcika/faág segítségével egyenként a cukormázba forgatjuk. Vigyázat, még mindig forró!!!
  10. A kivajazott sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, míg megdermednek.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 23000
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Néhány hasznos jótanács az elkészítéshez képekkel a blogomon.

Receptkategóriák

Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” almákkal. Nem egy fogbarát édesség, de nagyon-nagyon jól néz ki!:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör?ek az almák! :-))

vikki

Köszönöm!:)

Törölt felhasználó

A "helovint" nem tartjuk meg, de ezek jól néznek ki.

Törölt felhasználó

Miért kell leforrázni el?tte az almákat? És miért kell megrámázni a süt?papírt?

vikki

Mert a forró víz leoldja az almák héján lév? viaszos bevonatot, így jobban rátapad majd a cukor bevonat. A süt?papírt pedig azért érdemes megkenni vajjal/margarinnal vékonyan, hogy ne tapadjon rá a dermed? cukor.

Törölt felhasználó

Óóóóh, értem! köszi a segítséget :)

szilumilu

Szépek

Hozzávalók

Az alaphoz

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.