r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csukamama
Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk. A fehér része is rajta maradhat. Egy edénybe tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje, és legalább 3 napig áztatjuk. Naponta többször lecseréljük róla a vizet.
  2. 3-4 nap után leöblítjük a héjdarabokat, egy vastag aljú lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és kihűtjük annyira, hogy meg lehessen fogni.
  3. Kockákra vágjuk, és annyi cukrot adunk hozzá, amennyi a súlya a narancshéj kockáknak. Visszatesszük a lábosba, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Először a cukor elolvad, és sok levet enged. Alacsony hőfokon, meg-megkeverve addig főzzük, míg a folyadék elpárolog. Amikor a lé elpárolgott, már folyamatosan figyelni kell! Először kifényesednek a héjdarabok, majd elkezd kifehéredni, végül finom cukorpor formájában vonja be a narancskockákat. Ekkor van készen.
  4. Egy tálcára terítjük, és pár napig száraz helyen, pl. radiátoron hagyjuk száradni, és csak ezután tesszük üvegbe. Sokáig eláll.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2172
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Receptkategóriák

Kandírozott narancshéj Csukamama konyhájából
Csukamama 14 recept

Tavaly télen, miután az összes lekvár elfogyott, gondoltam, készítek narancslekvárt. A megmaradt héjból pedig kandírozott narancshéjat csináltam, amit sokféle süteményben fel tudok használni, de csak úgy enni is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek