r
Nosalty Logó

Félig csokis kandírozott narancs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Félig csokis kandírozott narancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2878 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 481 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    443 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2878 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, letörölgetett narancsokat először negyedeljük, majd vágjuk fél centi vastag szeletekre.
  2. Tegyük a narancsszeleteket egy hideg vízzel teli, nagy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd szedjük ki a szeleteket. Ettől kevésbé lesz kesernyés a gyümölcs héja.
  3. A forraláshoz használt vízre már nem lesz szükségünk, kiönthetjük. Helyére egy csésze hideg vizet és egy csésze cukrot öntsünk, és forraljuk össze. Gyakori kevergetés mellett olvasszuk fel teljesen a cukrot. Ekkor jöhetnek vissza bele a narancsszeletek, alacsony tűzön, úgy 50 percre párolódni.
  4. Az idő leteltével fektessük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy egyenes felületre úgy, hogy a felesleges folyadékot csepegtessük le róluk. Szórjuk meg őket mindkét felükön cukorral, erre kb. fél csészényi elegendő, majd hagyjuk száradni legalább 24 óráig.
  5. Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokit. Pár perc hűlés után forgassuk bele a narancsszeleteket félig, és tegyük ki egy rácsra dermedni őket. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6534
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 16.

Ajánló

Egy nappal a vendégek érkezése előtt készítsük el a kandírozott narancsot, így már csak a csokiba való mártogatás marad reggelre, ami nagyon izgalmas gyermekprogram, szíves örömest segítenek majd!

Receptkategóriák

Igazi karácsonyi desszert - büszkén kínálhatjuk a vendégeknek, sőt ajándékba is adhatjuk nekik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!