r
Nosalty Logó

Félig csokis kandírozott narancs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Félig csokis kandírozott narancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2878 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 481 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    443 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2878 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, letörölgetett narancsokat először negyedeljük, majd vágjuk fél centi vastag szeletekre.
  2. Tegyük a narancsszeleteket egy hideg vízzel teli, nagy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd szedjük ki a szeleteket. Ettől kevésbé lesz kesernyés a gyümölcs héja.
  3. A forraláshoz használt vízre már nem lesz szükségünk, kiönthetjük. Helyére egy csésze hideg vizet és egy csésze cukrot öntsünk, és forraljuk össze. Gyakori kevergetés mellett olvasszuk fel teljesen a cukrot. Ekkor jöhetnek vissza bele a narancsszeletek, alacsony tűzön, úgy 50 percre párolódni.
  4. Az idő leteltével fektessük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy egyenes felületre úgy, hogy a felesleges folyadékot csepegtessük le róluk. Szórjuk meg őket mindkét felükön cukorral, erre kb. fél csészényi elegendő, majd hagyjuk száradni legalább 24 óráig.
  5. Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokit. Pár perc hűlés után forgassuk bele a narancsszeleteket félig, és tegyük ki egy rácsra dermedni őket. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5900
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 16.

Ajánló

Egy nappal a vendégek érkezése előtt készítsük el a kandírozott narancsot, így már csak a csokiba való mártogatás marad reggelre, ami nagyon izgalmas gyermekprogram, szíves örömest segítenek majd!

Receptkategóriák

Igazi karácsonyi desszert - büszkén kínálhatjuk a vendégeknek, sőt ajándékba is adhatjuk nekik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.