r
Nosalty Logó

Cukormentes szilvás piskóta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vkincső
Cukormentes szilvás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, egy tálban felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval.
  2. A jó érett banánt egy villával alaposan összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport és esetleg fahéjat. Jól kikeverjük.
  3. Ehhez kezdjük beleforgatni a felvert fehérjét részletekben. Ha az egész hozzáment, mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Felvágjuk a bele szánt gyümölcsöt (jelenleg 3 nagy, érett szilvát) apróbb kockákra, majd ezt is beleszórjuk a tepsibe, el lehet kicsit keverni a fenti tésztaréteggel, hogy annyira ne lógjon ki.
  5. Előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük, összesen 20 percre, de az utolsó kb. 10 percben már vegyük le 160 °C-ra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x9x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 437
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vkincső 2 recept

Nem találtam hirtelen cukormentes (meg persze édesítőszermentes) piskótát. Így kipróbáltam vajon ez működik-e, hogy valamibe elhasználjam a szilvát. A baba miatt volt fontosabb, hogy cukormentes legyen, de azért valami édessége legyen, hogy felnőttként is jól essen, az érett banán erre tökéletes. 1 éves kortól adható, de nem csak babáknak ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...