r
Nosalty Logó

Csupacsoki zabpehely puding

Nihonka
Csupacsoki zabpehely puding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

81
Kalória
4.5g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
2.2g
Zsír
38.5g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 81 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A zselatinport keverjük össze 0,5 dl vízzel, majd tegyük félre.
  2. Egy kisebb fazékban a többi hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá a feloldott zselatint, majd kezdjük el alacsony hőmérsékleten összefőzni.
  3. Ha már összefőtt, a fazekat egy hideg (jeges) vizes tálkába tegyük, és kevergetve hűtsük le a pudingmasszát. Kb. háromszor kell vizet cserélni, hogy nagyjából lehűljön.
  4. Ezután töltsük pudingos tálkákba, és rakjuk kb. 2 órára a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Valami diétás nyalánkságot szerettem volna enni, így találtam ezt a receptet. Mivel imádom a csokipudingot, de gyári cukrozottat nem eszek, így egészséges összetevőkből, egyszerűen elkészíthető, isteni csokis házi puding receptet osztok meg. Hűtsük lassan hideg vízben, hogy a zabpehely ne süllyedjen le az aljára, így teljesen eloszlik a pudingban és különösen finom lesz tőle.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...