Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupacsoki zabpehely puding

Csupacsoki zabpehely puding
Csupacsoki zabpehely puding
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami diétás nyalánkságot szerettem volna enni, így találtam ezt a receptet. Mivel imádom a csokipudingot, de gyári cukrozottat nem eszek, így egészséges összetevőkből, egyszerűen elkészíthető, isteni csokis házi puding receptet osztok meg. Hűtsük lassan hideg vízben, hogy a zabpehely ne süllyedjen le az aljára, így teljesen eloszlik a pudingban és különösen finom lesz tőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom fogyókúrázóknak diétás desszertként, akár gyerekeknek is, édesítővel pedig cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Isteni finom, jó étvágyat hozzá!:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinport keverjük össze 0,5 dl vízzel, majd tegyük félre.
  2. Egy kisebb fazékban a többi hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá a feloldott zselatint, majd kezdjük el alacsony hőmérsékleten összefőzni.
  3. Ha már összefőtt, a fazekat egy hideg (jeges) vizes tálkába tegyük, és kevergetve hűtsük le a pudingmasszát. Kb. háromszor kell vizet cserélni, hogy nagyjából lehűljön.
  4. Ezután töltsük pudingos tálkákba, és rakjuk kb. 2 órára a hűtőbe.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 13 660
elküldve: 2
receptkönyvben: 272
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis desszert, diétás csokipuding, zabpelyhes puding, csokis zabpelyhes puding

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Feszter1983
Feszter1983 Wed, 2015-08-19 19:22

Nekem darabokban maradt a zabpehely, legközelebb zabkorpäbol csinälom.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Thu, 2015-08-20 12:20

A lassú főzéssel szépen puhára fő, így szinte nem is érződik a pudingban. Nem tudom, hogy milyen volt a zabpehely, lehet apróbb szeműt kellene használnod. Mindenestre próbálkozz újra, sok sikert!:-)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Thu, 2014-05-22 17:09

Hát finom is, mindenképpen próbáld ki:-)) Amikor elkészül kicsit híg, de ha 2 órára a hűtőbe teszed, rendes pudingállagú lesz. A zabpelyhet nem kell ledarálni, nagyon jól megpuhul benne.

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Thu, 2014-05-22 15:36

Finomnak hangzik. :)
Én is szoktam hasonlóan pudingot csinálni, csak zselatin nélkül, valamint a zabpelyhet ledarálom.
Egy kérdés: ez a puding "puding" állagú vagy krémesebb?

76
zabpehely 30 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
barna cukor 1 ek
tej 2 dl
víz 1 dl
zselatin 5 g
víz 0.5 dl