r
Nosalty Logó

Csokitorta 12. - drazséval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Csokitorta 12. - drazséval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 558 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6699 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 558 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4259.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    1951 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 6699 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 399 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás, a cukor, a liszt, a kakaó, a fahéj, a vaníliás cukor és kevés sütőpor keverékéből aszokásos módonkakaós piskótátsütünk.
  2. Ha kihűlt, három lapba vágjuk.
  3. Megfőzzük a pudingot a tasakon előirtak szerint.
  4. A margarint habosra keverjük a cukorral és a kakaóporral.
  5. Ha langyosra hűlt a puding, kanalanként a margarinhoz keverjük.
  6. Két lapot megkenünk a kettéosztott krémmel.
  7. A tortát bevonjuk amikróban megolvasztott étcsokoládéval.
  8. Franciadrazséból kirakjuk az aktuális nevet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-os kerek
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14075
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokitorta 12. - drazséval
tekovacs 91 recept

Csokoládétorta sokféle van, tudom. Jobbnál jobbak, szebbnél szebbek, láttam itt a Nosaltyn is:). De "Betty csokitortája", az csak egy van... illetve volt, amíg el nem fogyott:), és az az én kis unokahúgom, Bernadett névnapi tortája volt! Azt mondják, finom volt :). Bárki aktualizálhatja bármilyen névre.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 szia,mi a sorrendje a piskotakeszitesnek?ez lesz az elso igazi...koszi!

tekovacs

El?ször is minden hozzávolót készítsél oda.:) Majd a tojások sárgáját verd fel el?ször a cukorral. (1-2 kanál vizet is tehetsz hozzá, könnyebb lesz) A por alapú hozzávalókat: kakaó, süt?por, fahéj keverd a kimért liszthez. A fehérjét már abba az edénybe üsd le, amiben fel is tudod verni: hozzáadva egy csipet sót könnyebb lesz. Az is fontos, hogy hideg legyen a tojásfehérje. Most már csak kicsinyenként hozzáadod a felvert sárgához a többi hozzávalot. Hát ennyi. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok. Jó sütést!:)) Emi

Törölt felhasználó

 koszonom szepen!Mimi

Sergio Ramos

Hajra Tesokam! :)

Törölt felhasználó

Nekem nagyon hig lett a krem ( szinte folyt) , annak ellenere hogy megvartam mig kihul a puding :( Mit csinaltam rosszul ??

ModernAnyu

Kedves Emi! Te a tésztához mennyi kakaóport keversz? Köszi!

tekovacs

Hoppá! Most látom csak h kimaradt a tésztához valók közül! :) Hát bevallom, h gondolomra szoktam. :) 2-3 ek. kell biztosan.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.