Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csöröge Lizinka konyhájából

Csöröge Lizinka konyhájából
Csöröge Lizinka konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt a farsang, megsütöttem a kisfiammal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálkába tesszük a cukrot, a tojást, a rumot, a tejfölt, a sót és a szódavizet. Jól elkeverjük.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáöntjük a kis tálkában lévő folyékony hozzávalókat. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
  3. Kb. fél órát hagyjuk letakarva pihenni.
  4. Derelye-metszővel kis csíkokat vágunk, és forró, bő olajban sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 441
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
362 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Porhanyós csöröge, fánk, csörögefánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 3 ek
tojás 1 db
rum 2 ek
tejföl 1 ek
szódavíz 1 ek
1 késhegynyi