Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta Renáta konyhájából

Csokoládétorta Renáta konyhájából
Csokoládétorta Renáta konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kedvence a csokitorta, de én még sosem készítettem. Valami igazán csokisat szerettem volna, de sehol sem találtam a megfelelő receptet, így kitaláltam ezt a krémet, ami nem csak mutatós, hanem nagyon finom csokoládés is. Nálunk sikert aratott, máskor is így fogom készíteni.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához:

  • 9 tojás
  • 8 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 9 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor

Krémhez:

  • 4 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 1 tábla étcsokoládé (60% kakaó tartalmú)
  • 1 l tej
  • 25 dkg margarin
  • 10 ek porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához tesszük a cukrot, és robotgéppel habosra keverjük.
  2. A fehérjét keményre verjük egy csipet sóval.
  3. A lisztet, kakaóport, sütőport egy tálkában összekeverjük.
  4. Ezután az egészet óvatosan homogénné keverjük egy fakanál segítségével.
  5. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt feszítünk, ebbe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Ha kihűlt a piskótánk, vízszintesen három részre vágjuk.
  7. A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük a tejben, beletördeljük a csokoládét (kivéve 1-2 kockát, amit a díszítésnél használunk majd), és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. Kevergetve kihűtjük.
  8. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd a pudingot is alaposan belekeverjük robotgéppel.
  9. Ezután a piskótalapokat megtöltjük a krémmel, kívül is bevonjuk, majd díszítjük krém-rózsákkal, csokireszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 70 882
elküldve: 36
receptkönyvben: 290
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, pudingos csokitorta, csokoládékrémes torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ewita
ewita Sun, 2015-01-18 23:46

Nagyon jo ez a recept. Egyszeru, gyors, finom. En a krembe 2 tabla etcsokit tettem bele es cukrot izles szerint. Koszonom szepen a receptet. Mar haromszor elkeszitettem es mindig nagy sikere volt.

Molnárné Szűcs Brigitta
Molnárné Szűcs Brigitta Wed, 2013-08-14 07:43

Kedves Renáta!A margarin mennyiségét nem jelölted a receptben,nagy szükségem lenne rá,hétvégén sütném a csodádat!Köszönöm! :)

kata26
kata26 Fri, 2013-08-02 20:22

Kedves Renáta!
Először is köszönöm a receptet, nagyon finom tortát készítettem belőle!!!! Én a pudingport habverővel kevertem csomómentesre. :) Ha van még ilyen jó recepted légyszi oszd meg velünk!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Fri, 2013-07-19 13:16

Kedves Ritag79! Fakanállal keverem össze, mégpedig úgy,hogy először a pudingporokat teszem az edénybe, majd 1-2 dl tejet öntök hozzá, ezzel csomómentesre elkeverem, utána keverem hozzá a többi tejet.

ritag79
ritag79 Fri, 2013-07-19 09:58

Kedves Renáta!

Mivel kevered össze a pudingporokat a tejjel, hogy ne legyen csomós?