r
Nosalty Logó

Csokoládés-vaníliás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Csokoládés-vaníliás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 3242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy szögletes kenyérsütő formát vékonyan kikenünk vajjal.
  2. Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojásokat, és belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. A masszát két adagra osztjuk.
  4. Az egyikbe egyenletesen belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  5. A világos masszát a formába töltjük, a felszínét elsimítjuk. Erre kerül a csokoládés keverék.
  6. Előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük a kalácsot, amíg nyomásra kissé rugalmasnak érezzük (30-40 percig).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19101
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A család nagyon szereti a kalácsot, ezért kerestem egy receptet, amit könnyen és gyorsan el lehet készíteni.

Hozzászólások

Mazsola75

Kedves Flóra! Elkészítettem kétszer is a sütit, ami ízre nagyon finom lett. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mekkora süt?formát használtál. Nekem mindkétszer "kin?tt" a szilikonos süt?formámból, illetve a közepe "beszakadt" és sajnos nem tudom, hogy miért. Kérlek segíts! :) Köszi: Tünde

Mazsola75

Még egy kérdés... Alul-felül sütéssel, vagy légkeveréssel sütöd a kalácsot???

Flóra

Kedves Tünde! Már régen készítettem el, de ha jól emlékszem, akkor 12x25 cm-es formába tettem. Az mindenesetre biztos, hogy lékvereséssel sütöttem. Viszont nem tudom, hogy miért szakadt be. :( Remélem azért segítettem! Flóra

Mazsola75

Kedves Flóra! Köszönöm a választ, valószín?leg az a baj akkor, hogy kisebb a süt?formám... (nem ez lenne az els? eset) :D Üdv: Tünde Ui: Megpróbálom nagyobb jénaiban megsütni és jelzek, hogy hogyan sikerült. A 13 hónapos lánykám imádja... én sütök neki, mert a bolti "finomságokat" nem eszi. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek