Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-vaníliás kalács

Csokoládés-vaníliás kalács
Csokoládés-vaníliás kalács
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon szereti a kalácsot, ezért kerestem egy receptet, amit könnyen és gyorsan el lehet készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy szögletes kenyérsütő formát vékonyan kikenünk vajjal.
  2. Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojásokat, és belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. A masszát két adagra osztjuk.
  4. Az egyikbe egyenletesen belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  5. A világos masszát a formába töltjük, a felszínét elsimítjuk. Erre kerül a csokoládés keverék.
  6. Előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük a kalácsot, amíg nyomásra kissé rugalmasnak érezzük (30-40 percig).


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 12x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 213
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés-vaníliás kenyér, csokoládés-vaníliás sütemény, gyors csokoládés-vaníliás sütemény, csokoládés-vaníliás kevert, kétszínű kevert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsola75
Mazsola75 Tue, 2011-05-03 20:55

Kedves Flóra!

Köszönöm a választ, valószínűleg az a baj akkor, hogy kisebb a sütőformám... (nem ez lenne az első eset) :D

Üdv: Tünde

Ui: Megpróbálom nagyobb jénaiban megsütni és jelzek, hogy hogyan sikerült.

A 13 hónapos lánykám imádja... én sütök neki, mert a bolti "finomságokat" nem eszi. :D

Mazsola75
Mazsola75 Mon, 2011-05-02 13:42

Még egy kérdés...
Alul-felül sütéssel, vagy légkeveréssel sütöd a kalácsot???

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-05-03 19:38

Kedves Tünde!
Már régen készítettem el, de ha jól emlékszem, akkor 12x25 cm-es formába tettem. Az mindenesetre biztos, hogy lékvereséssel sütöttem. Viszont nem tudom, hogy miért szakadt be. :(
Remélem azért segítettem! Flóra

Mazsola75
Mazsola75 Mon, 2011-05-02 13:41

Kedves Flóra!

Elkészítettem kétszer is a sütit, ami ízre nagyon finom lett. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mekkora sütőformát használtál. Nekem mindkétszer "kinőtt" a szilikonos sütőformámból, illetve a közepe "beszakadt" és sajnos nem tudom, hogy miért. Kérlek segíts! :)
Köszi: Tünde

811
cukor 175 g
vaj 175 g
vaníliaaroma 3 csepp
tojás 3 db
finomliszt 225 g
sütőpor 2.5 tk
étcsokoládé 50 g
vaj 1 g