r
Nosalty Logó

Csokoládés mousse-mokka torta

Maria.
Csokoládés mousse-mokka torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

669
Kalória
15g
Fehérje
72.1g
Szénhidrát
37g
Zsír
118.3g
Víz
230.1g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
55.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki egy tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban.
  3. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és keverjük bele az expresszó kávé granulátumot.
  4. Öntsük hozzá a csokoládét, és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  5. A csokoládékeveréket öntsük egy nagy tálba, és hagyjuk hűlni.
  6. A tojást a cukorral addig keverjük, amíg az a kétszeresére nem nő (Elektromos keverővel nagy sebességen kb. 5 percig).
  7. A tojáskeverékbe keverjük bele a darált mandulát és a tejes csokoládékeveréket. Addig keverjük, amíg egynemű lesz.
  8. A tésztát öntsük a tortaformába. Egy nagyobb tepsibe tegyük a tortaformát. A tepsit öntsük fel annyi meleg vízzel, hogy félig ellepje a formánkat.
  9. Addig süssük, amíg szárazra sül a teteje, de még mindig remegős marad a közepe.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tortaformát pedig a vízzel teli tepsiből. Hagyjuk a tésztát a tortaformában kihűlni a rácson, majd a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára.
  11. A cseresznyemártáshoz tegyük fel a cseresznyét egy fazékba 3 ek vízzel.
  12. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hőt kissebre vesszük.
  13. A burgonyakeményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, majd a csersznyéhez adjuk.
  14. Felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A lisztérzékenyeknek és a csokiimádóknak tökéletes sütemény. A Chokolate című könyvben találtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...