r
Nosalty Logó

Csokoládés mousse-mokka torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Csokoládés mousse-mokka torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 2673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki egy tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban.
  3. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és keverjük bele az expresszó kávé granulátumot.
  4. Öntsük hozzá a csokoládét, és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  5. A csokoládékeveréket öntsük egy nagy tálba, és hagyjuk hűlni.
  6. A tojást a cukorral addig keverjük, amíg az a kétszeresére nem nő (Elektromos keverővel nagy sebességen kb. 5 percig).
  7. A tojáskeverékbe keverjük bele a darált mandulát és a tejes csokoládékeveréket. Addig keverjük, amíg egynemű lesz.
  8. A tésztát öntsük a tortaformába. Egy nagyobb tepsibe tegyük a tortaformát. A tepsit öntsük fel annyi meleg vízzel, hogy félig ellepje a formánkat.
  9. Addig süssük, amíg szárazra sül a teteje, de még mindig remegős marad a közepe.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tortaformát pedig a vízzel teli tepsiből. Hagyjuk a tésztát a tortaformában kihűlni a rácson, majd a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára.
  11. A cseresznyemártáshoz tegyük fel a cseresznyét egy fazékba 3 ek vízzel.
  12. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hőt kissebre vesszük.
  13. A burgonyakeményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, majd a csersznyéhez adjuk.
  14. Felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11807
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy meggymártással is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lisztérzékenyeknek és a csokiimádóknak tökéletes sütemény. A Chokolate című könyvben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!