r
Nosalty Logó

Csokoládés madártej

Walaky
Csokoládés madártej
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

451
Kalória
14.8g
Fehérje
48.1g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
42.4g
Víz
182g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 1805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Először válasszuk szét a tojásokat két edénybe. A sárgákhoz adjuk hozzá a cukrokat (a 2 vaníliás cukor kivételével), s kavarjuk ki alaposan, habosra, tegyük félre.
  2. Az étcsokit daraboljuk fel egy kisebb lábaskába, öntsünk rá egy deciliter tejet, s lassú tűzön, állandóan kavargatva, olvasszuk fel teljesen, majd tegyük félre hűlni.
  3. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük fel. Egy 1,5 literes kis lábaskába tegyünk fel a tejből 7 decilitert, tegyük bele a 2 vaníliás cukrot, forraljuk fel. Vegyük takarékra, s a kemény habbá vert fehérjékből vizes kanállal a tej tetejére kis halmokat eresszünk bele (vigyázzunk, ki ne fusson a tej). Kevés idő után fordítsuk meg a habgombócokat, s ha megfőtt (2-3 perc kell hozzá), szedjük ki egy tálba. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hab. A hab nem esik össze!
  4. A tojásos keverékbe öntsük az olvasztott (kihűlt) csokoládét, s a maradék tejet, s jól kavarjuk el.
  5. Öntsük a forró, forrásban lévő tejbe (amelyben a habot gőzöltük), s állandó kavargatás mellett addig főzzük (lassú tűzön), amíg kissé sűrűsödni kezd, s a teteje is szép csoki színű lesz (na, ezt elfelejtettem lefotózni). Elzárjuk a hőt, s hozzákeverünk 4 evőkanál rumot (akár el is hagyható). Ezután már csak át kell óvatosan, csorgatva önteni abba a tálba, amibe a főtt habot szedtük ki. Közben kissé csurgassunk a habokra is, de úgy, hogy ne terítse be teljesen, látszódjanak ki fehér részek.
  6. Ha sikerül - nem támadja be a család, ez most nálunk nem jött össze :) -, várjuk meg, míg kihűl, s tetszés szerinti tálkákba adagolva tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni desszert!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Csokiimádóknak kötelező....isteni finom változata a madártejnek....nagyon fincsi desszert kerekedett belőle.....imádjuk.....

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...