r
Nosalty Logó

Csokoládés madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Csokoládés madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 1805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először válasszuk szét a tojásokat két edénybe. A sárgákhoz adjuk hozzá a cukrokat (a 2 vaníliás cukor kivételével), s kavarjuk ki alaposan, habosra, tegyük félre.
  2. Az étcsokit daraboljuk fel egy kisebb lábaskába, öntsünk rá egy deciliter tejet, s lassú tűzön, állandóan kavargatva, olvasszuk fel teljesen, majd tegyük félre hűlni.
  3. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük fel. Egy 1,5 literes kis lábaskába tegyünk fel a tejből 7 decilitert, tegyük bele a 2 vaníliás cukrot, forraljuk fel. Vegyük takarékra, s a kemény habbá vert fehérjékből vizes kanállal a tej tetejére kis halmokat eresszünk bele (vigyázzunk, ki ne fusson a tej). Kevés idő után fordítsuk meg a habgombócokat, s ha megfőtt (2-3 perc kell hozzá), szedjük ki egy tálba. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hab. A hab nem esik össze!
  4. A tojásos keverékbe öntsük az olvasztott (kihűlt) csokoládét, s a maradék tejet, s jól kavarjuk el.
  5. Öntsük a forró, forrásban lévő tejbe (amelyben a habot gőzöltük), s állandó kavargatás mellett addig főzzük (lassú tűzön), amíg kissé sűrűsödni kezd, s a teteje is szép csoki színű lesz (na, ezt elfelejtettem lefotózni). Elzárjuk a hőt, s hozzákeverünk 4 evőkanál rumot (akár el is hagyható). Ezután már csak át kell óvatosan, csorgatva önteni abba a tálba, amibe a főtt habot szedtük ki. Közben kissé csurgassunk a habokra is, de úgy, hogy ne terítse be teljesen, látszódjanak ki fehér részek.
  6. Ha sikerül - nem támadja be a család, ez most nálunk nem jött össze :) -, várjuk meg, míg kihűl, s tetszés szerinti tálkákba adagolva tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni desszert!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5522
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokiimádóknak kötelező....isteni finom változata a madártejnek....nagyon fincsi desszert kerekedett belőle.....imádjuk.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!