r
Nosalty Logó

Oeufs a la neige

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Oeufs a la neige
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 1310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 114 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Elkészítés

A karamelizált tejhez

  1. 60 g cukrot közepes hőfokon karamellizálunk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük 700 ml tejjel. A vaníliarudat kettevágjuk, a benne levő pépet kikaparjuk, majd a rúddal együtt a karamellás tejhez adjuk. Felfőzzük és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  3. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  4. A tojasok fehérjet a citromlével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 80 g cukrot.
  5. Hideg vízbe mártott teáskanál segítségével a habból galuskákat formázunk és a karamellás tejre rakjuk. Fedővel lefedjük a lábast és 10 percre betoljuk az előmelegített sütőbe.
  6. A galuskákat kiszedjük a tejből és hűlni hagyjuk.
  7. A tojassárgákat elkeverjük 6 ek tejjel, apránként hozzáadjuk az átszűrt karamellás tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a a krém elkezd sűrűsödni (A krémnek nem szabad főnie!)
  8. A krémet hidegre tesszük.
  9. A kihűlt karamellkrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8574
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle madártej, de ugyanolyan finom. A recept forrasa : Dr. Oetker - Desszertek.

Hozzávalók

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?