Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos kalács, hatos fonással

Hagyományos kalács, hatos fonással
Hagyományos kalács, hatos fonással
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fonást még gyakorolni kell, de a tésztarecept tuti biztos! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 40 perc kelesztés következik. Utána kicsit átgyúrjuk.
  2. 6 részre osztjuk, cipót formálunk. (1 cipó kb. 210 g) 6 egyforma hosszúságú rúddá sodorjuk. Összefonjuk (Youtube-on rengeteg videó áll rendelkezésre segítség gyanánt.)
  3. Fonás után még kb. 20 percet kelesztjük. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Boldog nyulat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fonott kalács, húsvéti kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
finomliszt 600 g
tej 3 dl
vaj 80 g
porcukor 40 g
1 tk
instant élesztő 11 g
tojás 2 db
tojássárgája 2 db