Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládépuding zselével házilag - Csokipuding 2.

Csokoládépuding zselével házilag - Csokipuding 2.
Csokoládépuding zselével házilag - Csokipuding 2.
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp a házi szaloncukor kísérletezés közepén jártunk, amikor a marcipános már kész volt, a zselés jó úton járt, de szerettem volna csokisat is készíteni. Hát, ez még nem az lett, de sikerült elkészíteni a házi csokipudingot :-).
Gyors, könnyű és ízletes édesség, akár gyerekekkel is el lehet készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A pudinghoz

A zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pudingot. A kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen).
  2. Kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről.
  3. Adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot. Keverjük, amíg elolvadnak a krémben.
  4. Formába öntve hűtsük ki.
  5. A zseléhez áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad).
  6. Kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport, és keverjük, amíg feloldódik.
  7. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot. Forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről.
  8. Adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi csokipuding zselével, zselés csokoládépuding házilag

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2012-04-06 12:09

Kedves knaomi, dehogy kötözködés, teljesen igazad van, kivettem a jelölést. Persze, lehet agar-agar, de akár a zseléhez is keményítőt használni. Köszi az észrevételt, kellemes napot, Memi

knaomi
knaomi Fri, 2012-04-06 11:38

Nem kötekedni akarok, de megtévesztő egy olyan receptet a vega kategóriába sorolni, amiben van zselatin. Lehetne helyette agar-agar.

186
víz 2 dl
kukoricakeményítő 2 púpozott ek
étcsokoládé 5 dkg
porcukor 2 teáskanál
gyümölcslé 2.5 dl
lapzselatin 5 db
méz 2 ek