r
Nosalty Logó

Csokoládécsók

Gerzsó
Csokoládécsók
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

752
Kalória
10.7g
Fehérje
120g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
22.7g
Víz
143.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
77.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 3006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet összetördeljük, kb körömnyi darabokra. Lehet TV nézés közben, mert aprólékosmunka, de lehet nylon zacskóban elterítve,deszkán húsklopfolóval összetörni,ilyenkor azonban vigyázzunk,ne legyen prézli!
  2. Ha háztartási keksz, a tejjel meglocsoljuk, ha győri édes, akkor ez elmaradhat.
  3. A tojást kicsit felverjük, akkora lábosban, amiben majd a keksz is elfér, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló.
  4. A tojáshoz hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót, és állandóan kevergetve lassú tűzön felforraljuk.
  5. A forrókrémbe beleforgatjuk a kekszet, jól összekeverjük.
  6. Egy gáztepsire sütőpapírt teszünk, meghintjük kristálycukorral, majd két kanál segítségével a masszából halmokat rakunk.
  7. Szobahőmérsékleten kb. 5-6 óra alatt megszikkad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ez a recept anyósom kézzel írt, megsárgult recepetfüzetéből való, a dátum 1935. A TV nézést, és a nylon zacskót már én írtam hozzá. A kekszre vonatkozóan is úgy szerepel, hogy omlós, vagy keményebb, aszerint kell tejjel kicsit meglocsolni. Jó kis majszolnivaló csokiimádóknak.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek