Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis szelet

Csokis szelet
Csokis szelet
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kíváncsi voltam már erre a receptre régebb óta, de most a hétvégén úgy döntöttem, hogy meg is csinálom, mivel a hozzávalók listája elég egyszerű.

A sütemény lényege, hogy egyféle tésztát kell kikeverni, mégis sütés közben szétválnak valahogy a dolgok, és a képen látható kétrétegű sütemény lesz belőle. Nekem nagyon tetszett ez a recept, kicsit olyan, mintha habos pudingot enne az ember, szóval száraz biztos, hogy nem lesz. 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, hogy biztosan ne ragadjon le a végeredmény.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk az ek. vizet és a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg krémes és habos nem lesz, és a színe is picit kifakul. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót és vanília aromát, majd még tovább keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, és kis adagokban a sárgákhoz adjuk, és minden adaggal először simára keverjük a tésztát, csak utána adjuk hozzá a többi lisztet.
  4. Ha a liszttel elkevertük, apránként hozzáadjuk a langyon tejet (ez fontos, hogy ne hűtse le a vajat). Ez most egy nagyon folyós tészta lesz, úgyhogy senki se ijedjen meg!
  5. Ezután másik tálban elektromos habverővel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük az ecettel együtt.
  6. Egy kevés fehérjehabot hozzákeverünk a csokis tésztához, majd megfordítjuk, és a csokis tésztából adunk a fehérjehabhoz, és lazán összekeverjük. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy valamelyik, és az összes habot bele nem dolgoztuk a csokis tésztába. Nem kell túlságosan összetörni a habot, az se baj, ha maradnak ki szigetek a tészta tetején.
  7. A formába öntjük a tésztát, és kb. 60 percig sütjük sütőben. Amikor kijön a sütőből, még remegni fog picit, mintha zselé lenne, de az úgy pont jó, ha lehűl, úgyis össze fog állni. Ha lehűlt, lehet tálalni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csokis varázs szelet, habos kakaós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

199
tojás 4 db
víz 1 evőkanál
cukor 150 g
vaj 125 g
finomliszt 65 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
tej 5 dl
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
ecet 1 teáskanál