r
Nosalty Logó

Csokis-ribizlis madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Csokis-ribizlis madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 317 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 1580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 317 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

24 db madeleine-hez

  1. Szedegessük le a ribizliszemeket a száracskákról.
  2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a porcukrot egy tálban.
  3. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük a sütőporos liszthez a vajjal együtt, a fehérjét pedig felverve adjuk a tésztához.
  4. A csokit vágjuk apró darabokra, majd mehetnek a tésztába.
  5. Végül óvatosan öntsük a tálba a ribizliszemeket és nagy mozdulatokkal keverjük el őket a tésztában.
  6. (Ha nem szilikonos formát használunk, akkor jól vajazzuk ki a mélyedéseket!) Tegyünk egy-egy teáskanálnyi tésztát a madeleine sütőforma minden horpadásába, majd 30 percen keresztül pihentessük.
  7. 220 fokon 8-10 perc alatt süssük meg őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9890
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 21.

Ajánló

Ha két madeleine sütőformát használunk (2*12db), akkor az egyiket pár perccel tovább hagyhatjuk sülni, így annak is kedvezni tudunk, aki a ropogósabb darabokat szereti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában című önéletrajzi regényében az elbeszélő madeleine-nek nevezett desszert-aprósüteménybe harap és ennek hatására törnek elő belőle gyermekkori emlékei. Úgy gondoltam, hogy ha már készítem, akkor valami gyümölcsös változat lesz az első, amit kipróbálok itthon. A francia receptek közt böngészve rögtön megtetszett ez a ribizlivel és csokival gazdagított madeleine, ami a család szerint is jó kezdésnek bizonyult.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez is nagyon guszta, egyszer ezt is megcsinálom

Mignon

Kedves Kiscsillag! Örülök neki, várom majd a visszajelzést róla!! Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Én megcsináltam,igaz ribizli nélkül,és tejcsokis darával,amit általában a torták tetéje szórnak....nagyon finom lett,a családomnak nagyon ízlett.:) Sok receptet kiprobáltam már t?led,tegnap hajnalban pl a túrós pogácsádat sütöttem meg,apukám csak ugy falta. De a mascarponés kiflid is mindig nagy ováciot vált ki,nem mindig kifli,és nem mindig dios,de az alaptészta az valami csucs. :) És még nincs vége. :))

Mignon

Kedves simam! De jó hogy ízlett nektek is! Népszer?sítsük csak ezt a kedves kis madeleine-t, hátha többen próbálkoznak majd a sütésével! Én most hétvégén Nutellás változatot készítettem, bátran ajánlom neked azt is! A túros pogit és mascarponés kiflit illet?en: Petrát és Beácskát illeti a dicséret! De kíváncsivá tettél, így én meg hamarosan majd azokat próbálom ki! :) További jó sütés-f?zést! mignon

Éva-Anyóca

eperrel és málnával v. szederrel is lehet?ribizlim nincs.Éva

Mignon

Kedves Éva! Nem próbáltam még mással, de szerintem málnával is finom lehet . Üdv: mignon

lumiere

Már Marcel Proust említésével meghoztad a kedvem a madeleine-hez :) Én most bukkantam rá erre a sütire, ill. eddig is ismertem (már az említett m? miatt is), de valahogy nem igazán foglalkoztam vele. Most készülök majd sütni, és azt hiszem ezt a receptet is ki fogom próbálni. Majd beszámolok róla hogy sikerült :)

Hozzávalók

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!