r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes muffin Mesy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesy
Csokis-meggyes muffin Mesy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4830.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 15 dkg csokoládét felolvasztunk vízgőz fölött a habtejszínnel (mikor kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük és csak másnap vesszük elő).
  2. 20 dkg lisztet a sütőporral, kakaóporral, 8 tojássárgájával és a kemény habbá vert fehérjével, 25 dkg porcukorral összekeverünk.
  3. 2 db muffintepsit papírkapszlival kibélelünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Belehelyezzük a muffinokat a sütőbe és 15 percig sütjük (tűvel ellenőrizzük).
  5. Elővesszük az előző este elkészített krémnek valót és robotgéppel kemény krémmé verjük.
  6. A megsült muffin mikor kihűlt, a tetejéből 2 cm-es kalapkát levágunk, a muffin alapokra rákanalazzuk, vagy habzsákkal rányomjuk a krémet. Mindegyik krém közepébe helyezünk egy szem lecsöpögtetett meggyet.
  7. 25 dkg csokoládét fölolvasztunk 5 ek étolajjal.
  8. Minden muffinkalapkát belemártogatunk, a tetejüket visszahelyezzük.
  9. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét tejszínhabbal díszíthetjük. Dupla adag, 24 db muffinhoz elég.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2015
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főnökasszonyomnak készítettem először, mert imádja a keserű csokis sütiket:) Gyönyörűek voltak, isteni finomak, azóta folyamatosan készítem nagy sikerrel:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?