Nosalty Logó

Csokis mandulás muffin Cafikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Csokis mandulás muffin Cafikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2678 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 670 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 2678 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 422 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral, vanílias cukorral és a csipet sóval habosra kikeverjük. Ha van kéznél konyhai robot, azzal készítsük, sokkal gyorsabb.
  2. Közben a muffin forma mélyedéseibe papírformákat rakunk (nekem szilikon van, nagyon szuper), és előmelegítjük a sütőt is.
  3. A vajas masszához hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindig jól elkeverve őket.
  4. A reszelt csokit összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a darált mandulával, majd hozzákeverjük a masszához.
  5. A tésztát a muffin formákba belekanalazzuk, a meleg sütőben készre sütjük. Tűpróbát végzünk, majd kivesszük a sütőből, kb. 5 perc hűlés után kiszedjük a formából. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7392
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Ajánló

A tetejére kenhetünk 200 g olvasztott főzőcsokit.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom ez a muffin, egyáltalán nem száraz, és másnap is kimondottan finom. Mandulánk lehet hámozott vagy hámozatlan, esetleg fele-fele arányban is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Darált mandulát hol lehet kapni? Vagy a szeletelt mandulát ledarálom az jó?

Cafika

Szia Bern, én az egész mandulákat konyhai késes aprítóval szoktam "ledarálni" ha maradnak benne nagyobbacska darabok, az nem baj. A szeletelt mandulát szerintem ne daráld le, kár érte, az egészset hasznád erre a célra. Ha van kéznél diódaráló, szerintem azzal is le lehet darálni (én még ezt a módszert ugyan nem próbáltam). Remélem hasznodra válik válaszom, kivánok további szép napot, jó sütés-fözést. üdv. Évi

Fulike

Nagyon finom lett, könny? a tésztája és elkészíteni is könny? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek