Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis mandulás muffin Cafikától

Csokis mandulás muffin Cafikától
Csokis mandulás muffin Cafikától
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom ez a muffin, egyáltalán nem száraz, és másnap is kimondottan finom. Mandulánk lehet hámozott vagy hámozatlan, esetleg fele-fele arányban is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejére kenhetünk 200 g olvasztott főzőcsokit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, vanílias cukorral és a csipet sóval habosra kikeverjük. Ha van kéznél konyhai robot, azzal készítsük, sokkal gyorsabb.
  2. Közben a muffin forma mélyedéseibe papírformákat rakunk (nekem szilikon van, nagyon szuper), és előmelegítjük a sütőt is.
  3. A vajas masszához hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindig jól elkeverve őket.
  4. A reszelt csokit összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a darált mandulával, majd hozzákeverjük a masszához.
  5. A tésztát a muffin formákba belekanalazzuk, a meleg sütőben készre sütjük. Tűpróbát végzünk, majd kivesszük a sütőből, kb. 5 perc hűlés után kiszedjük a formából. Hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 708
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis muffin mandulával, étcsokis mandulás muffin, muffin csokisan mandulával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fulike
Fulike Wed, 2015-01-28 18:01

Nagyon finom lett, könnyű a tésztája és elkészíteni is könnyű :)

bern
bern Wed, 2014-07-09 13:08

Darált mandulát hol lehet kapni? Vagy a szeletelt mandulát ledarálom az jó?

cafika
Cafika / cafika Wed, 2014-07-09 16:16

Szia Bern,
én az egész mandulákat konyhai késes aprítóval szoktam "ledarálni" ha maradnak benne nagyobbacska darabok, az nem baj. A szeletelt mandulát szerintem ne daráld le, kár érte, az egészset hasznád erre a célra.
Ha van kéznél diódaráló, szerintem azzal is le lehet darálni (én még ezt a módszert ugyan nem próbáltam).
Remélem hasznodra válik válaszom, kivánok további szép napot, jó sütés-fözést.
üdv. Évi

670
vaj 100 g
cukor 80 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
étcsokoládé 100 g
mandula 100 g
hajdinaliszt 80 g
sütőpor 1 teáskanál