r
Nosalty Logó

Csokis lingotto

Cafika
Csokis lingotto
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

548
Kalória
9.2g
Fehérje
53.4g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
3g
Víz
8.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
45.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 6567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    403.5 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5805 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    641.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 6567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 540 kcal

Elkészítés

  1. A keserű csokit darabokra tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy szilikonos formába (nekem szív alakú) öntjük, szép egyenletesre kenjük ecset segítségével, alaposan ügyelve a szélekre. A formát érdemes még a csoki beletöltése előtt egy kemény tálcára helyezni, hogy ne hajlongjon.
  2. A formát tálcástól 30 percre hűtőbe helyezzük.
  3. Az idő lejárta előtt vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tördelt fehér- és tejcsokit is, majd hozzákeverjük a nutellát (én 2 x 200 g pohárral használtam, előtte mindegyiket kb. 30 másodpercre a mikróban felmelegítettem), majd a rumot is.
  4. Jól elkeverjük az egészet (én mindezt még a vízgőz felett végeztem).
  5. Legvégül hozzáadjuk az egész mogyorót is, ezt is jól összekeverjük a csokis nutellával.
  6. Az egészet beleöntjük a már megszilárdult csokinkra, kanál segítségével szépen elegyengetjük simára a felületet.
  7. Most vagy egy éjszakára a hűtőbe helyezzük, vagy pár órára a fagyra.
  8. Tálalás előtt pár percig szobahőmérsékleten hagyjuk, kiborítjuk egy, a célra megfelelő tányérra, óvatosan leszedjük róla a formát.
  9. Tálalásig hűtőben tartjuk, éles késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p

Kizárólag csak jó minőségű csokival dolgozzunk!!! A receptre a neten akadtam. Ez egy nagyon nagyon finom CSOKIS BOMBA, szó szerint. Csokiimádóknak egy muszáj.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek