Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcsi diós kosárkái

Marcsi diós kosárkái
Marcsi diós kosárkái
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept édesanyámtól való. Anya sok-sok éve készítette ezt először, és azóta is csinálja, ami az egyik kedvenc sütink lett a családban :) Szerencsére sikerült nekem is eltanulnom tőle, bár a forma miatt nekem dagik szoktak lenni, és a diótölteléket sem szoktam sajnálni belőle, mert nekem az a gyengém ebben a sütiben :) Fele adagba rakok lekvárt is, a másik felébe pedig csak diótölteléket szoktam tenni, ahogy a képen is látható. Remélem, hogy sokan kipróbáljátok, és ízleni fog nektek is. Nem egy fogyókúrás süti, de nagyon finom :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (liszt+vaj+porcukor+tojássárgája+vaníliás cukor). Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó. (Én hűtőbe szoktam rakni pihenni, míg a tölteléket elkészítem.)
  2. Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket habbá verjük. A ledarált diót összekeverjük a porcukorral, majd a felvert fehérjehabhoz kavarjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük őket, és liszttel szórjuk meg.
  4. A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse. Baracklekvárral töltjük az alját, és rárakunk egy adag diós tölteléket.
  5. Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire rakjuk őket, és berakjuk az előmelegített sütőnkbe, ahol 170-180 fokon sütjük őket.
  6. Ha kész, hűlni hagyjuk őket (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára rakjuk őket. Nekem 10 db formám van, kb. 20 db sütim lett belőle. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 103
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kosárka, dióhabos kosárka, lekváros-diótöltelékes kosarak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Tue, 2015-01-20 13:59

szia márti!
nekem rendes kosárka formáim vannak...háztartási boltokban, 100-as boltban is lehet kapni. szerintem, ha muffin formában készíted, akkor olyanba csináld, ami szilikonos, hogy könnyen kijöjjön... mert a formát vajazni+lisztezni kell, hogy kijöjjön...

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2015-01-20 13:19

Szia Marcsi!
Muffin formában is lehet készíteni? Neked milyen formáid vannak,mi a méretük?
Üdv: Márta

1386
finomliszt 28 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 20 teáskanál