Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kávés bevonatú Cake Pop

Csokis-kávés bevonatú Cake Pop
Csokis-kávés bevonatú Cake Pop
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kihívásokat, a különleges édességeket, így mikor először találkoztam a sütinyalóka fogalmával, egyből beleszerettem. Rengeteg variáció, forma, díszítés, íz, bevonás van, én most egy egyszerű verziót készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A bevonóhoz

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is készítsük el a piskótát. Verjük fel a sóval a tojásfehérjéket jó keményre, majd adjuk hozzá lassan a cukrot, a lisztet és a sütőport is, majd a szódabikarbónát. Ezután még keverhetünk bele ízlés szerint vaníliás cukrot, ételszínezéket vagy bármilyen más ízesítőt. Kb. 25 percig süssük.
  2. Miután megsült, vágjuk négy nagyobb részre, hogy jobban hűljön, és morzsoljuk bele egy keverőtálba. Adjunk hozzá egy kevés puha vajat, mascarpone-t vagy tejszínt, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl puha, mert akkor leesik a pálcikákról. Gyúrjuk össze alaposan, majd formáljunk tetszőleges méretű golyókat belőle, és tegyük legalább fél órára hűtőbe.
  3. Olvasszuk közben fel a gőz felett a csokit (ha hígítani akarjuk, ne tejjel tegyük, csak vízzel vagy kávéval!), majd vegyük elő a golyókat és a pálcikákat. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a golyókba. Ha ezzel megvagyunk, ismét mehetnek fél órára a hűtőbe.
  4. Az újabb hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
  5. Utolsó lépés pedig már a csomagolás/tálalás.
  6. Jó étvágyat mindenkinek, nagyon-nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 504
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SarahSparkle

Mióta szakács: 2013.08.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütinyalóka, cake pops, kávés-csokis sütinyalóka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
tojás 5 db
cukor 5 púpozott ek
finomliszt 5 evőkanál
1 csipet
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
csokoládé 20 dkg
feketekávé 2 ek
vaj 5 dkg
habtejszín 1 dl
mascarpone 10 dkg