Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi cake pop sütés nélkül

Karácsonyi cake pop sütés nélkül
Karácsonyi cake pop sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a történet ott kezdődött, hogy beleszerettem ezekbe a süteményekbe, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is :) Csináltam már ennek a sütinek a sütős verzióját, de azzal kicsit több idő megy el, mint ezzel a sütés nélküli verzióval. Nagyon egyszerű, gyerkőcökkel együtt is lehet csinálni. :) Mivel közeleg a karácsony, úgy döntöttem, hogy ehhez illően fogom kidíszíteni őket. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Érdemes az erre célra kapható csokipasztillát megvenni, és azzal bevonni a sütiket, ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni. :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a kekszeket egy aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg morzsa nem lesz belőle. Érdemes egyszerre 20 db-ot tenni a gépbe, hogy jól össze tudja aprítani a kekszet.
  2. Az oreo kekszmorzsába teszünk krémsajtot, de ne egyszerre mindet, hanem elsőre csak egy evőkanállal, és azt dolgozzuk el benne. Azért fontos, hogy ne egyszerre tegyük hozzá a krémsajtot, mert a süti állaga nagyon fontos, ahhoz, hogy szép sütinyalókák legyenek belőle. Illetve nem minden krémsajt egyforma. Amennyiben az adagolás során úgy érezzük, hogy nem kell hozzá az összes krémsajt, akkor többet ne is adjunk hozzá, mert akkor le fog esni a pálcikáról. Akkor jó, amikor már szép gombócot tudunk belőle formálni, a gombóc nem ragad, de nem is esik szét.
  3. Megformázzuk a gombócokat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tálcára/tányérra helyezzük őket, majd legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy még jobban megszilárduljanak. Egy gombóc átmérője kb. 3,5 cm legyen, mert akkor még nem túl kicsi, de nem túl nagy ahhoz, hogy leesen a pálcáról.
  4. Miután letelt a hűtési idő, kivesszük a gombócokat a hűtőből, és megformázzuk belőle a hóembert, karácsonyfát, vagy éppen maradhatnak is eredeti gombóc formában.
  5. Megolvasztjuk a csokoládét, előkészítjük a pálcikákat, és a pálcikát kb. egy cm mélyen csokiba mártjuk, majd ezt a csokiba mártott pálcikát beleszúrjuk a gombócba. A pálcikát kb. a gombóc közepéig kell szúrni, mert ha tovább nyomjuk, akkor megrepedhet a süti.
  6. Ezeket a felpálcikázott gombócokat egy tányérra tesszük, és újra mehet a hűtőbe egy 15 percre. Ez azért fontos, hogy megszilárduljon a csoki, és mint egy "ragasztó" funkciót betöltve segítse a gombócok pálcán maradását.
  7. Mielőtt kivesszük a hűtőből a nyalókákat, készítsünk elő mindent, ami szükséges a díszítéshez, vagyis olvasztott csoki, szórócukrok, vagy amit éppen még rá szeretnénk tenni, és egy darab hungarocell. A csokit lehetőleg egy mély pohárba vagy tálkába tegyük, hogy a nyalókát bele tudjuk mártani.
  8. Itt indulhat a kreatív része a dolognak, és saját ízlésünk szerint lehet díszíteni a figurákat. :) Fontos, hogy amikor a csokiba mártjuk a gombócot, akkor merüljön el benne, mert így szépen bevonja a süteményt. Amikor megmártózott a gombóc, vegyünk ki, és nagyon óvatos mozdulatokkal ütögessük a pálcát az edény falához, hogy lecsepegjen róla a felesleges csoki. Ezután pedig lehet rászórni a cukrot. :)
  9. Hungarocellbe szúrjuk őket, és hűvös helyre tesszük, hogy megszilárduljon a csoki rajta, aztán lehet is fogyasztani. Nem kell hűtőbe tartani, de napfénytől védett hűvös helyen célszerű tárolni. Nekem ebből kb. 30 gombócom lett :)
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 096
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrikaa

Mióta szakács: 2014.10.29.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pop cake karácsonyra, hóemberes sütinyalóka, karácsonyi sütinyalóka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esztike106
Esztike106 Wed, 2015-05-20 09:13

Szia! MEg 2 kerdes, hol veszed a palcikakat? :D es a fenyo zold bevonata mibol van?

Nadrika87
Adrikaa / Nadrika87 Wed, 2015-05-20 11:00

Szia! :) Én külföldről szoktam beszerezni a pálcikákat, de ha google-ba beírod, hogy nyalóka pálcika, biztosan találsz magyar weboldalakat is, akik forgalmaznak ilyet :) A zöld bevonat is csoki, csak színezett :) Ezt elkészítheted magadnak fehércsokival és olajbázisú ételfestékkel vagy pedig készen is kaphatóak ilyen színes csokipasztillák sok helyen. :) Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok! :)

Esztike106
Esztike106 Tue, 2015-05-19 22:02

Szia. Az oreos kekszet szet kell szedni vagy ugy toltelekestol apritsam fel?

716
oreo keksz 40 db
krémsajt 100 g
csokoládé 200 g
színes cukorka 2 ek