r
Nosalty Logó

Csokimousse-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokimousse-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A torta

A mousse

Töltelék

Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A torta

A mousse

Töltelék

Összesen 5125 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A torta

A mousse

Töltelék

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 5125 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A torta

A mousse

Töltelék

Elkészítés

A torta

  1. A csokoládét a vajjal mikróban olvasztó programon megolvasztjuk, éppen lágyra, de nem forróra, és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot, a vanília kikapart magjait és a frissen őrölt kardamomot, homogénre keverjük.
  3. A tojások fehérjét felverjük habbá.
  4. A lisztet és a kakaót összekeverjük, és a csokis masszába keverjük, majd fellazítjuk a több adagban hozzáadott fehérjével.
  5. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megkenjük vajjal, és beletöltjük a tésztát.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen kb. 23-25 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül roppan, belül még kicsit lágy. A formában hagyjuk kihűlni.

A mousse

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá.
  2. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk mikróban, de csak langyosra, elkeverjük benne a tojások sárgáját és egy kanál cukrot.
  3. A hideg tejszínhabot felverjük kemény habbá.
  4. A csokis masszát a tojásfehérjével és tejszínhabbal lazítjuk, majd a hűtőbe rakjuk fél órára.

Töltelék

  1. A tortát kettévágjuk, és a lehűlt csoki mousse majd felét elkenjük az alsó lapon, majd a tetejét teljesen megtöltjük a meggyel.
  2. Megfordítjuk a felső tortalapot, és a sima oldalával felfelé tesszük a meggyre, majd a maradék mousse-szal bevonjuk a torta tetejét és oldalát is.
  3. Mikróban olvasztó programon megolvasztunk 4 dkg étcsokoládét, és egy szilikonlapon egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk kihűlni, megdermedni.
  4. A megkötött vékony csokiréteget habkártyával, vagy egy nagyobb kés fokával feltoljuk, összeráncoljuk, és a torta tetejét beborítjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8843
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Csokimousse-torta
Évi néni 1830 recept

Csak elvetemült csokiimádóknak ajánlom. Ha ebből valaki megeszik egy szelet tortát, biztosan nem vágyik édességre egy napig. De aki megkóstolja, nem tudja majd abbahagyni. Az ünnepek alatt, ha fegyelmezetten eszünk, egy szelet ebből a tortából biztosan megengedett. Én elég fegyelmezett vagyok, de nem volt lelkiismeret furdalásom.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A torta

A mousse

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.