r
Nosalty Logó

Csokikrémes-túrós rakott rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Csokikrémes-túrós rakott rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 997 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 5980 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 217 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 997 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8914.6 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    1523 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    79 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5980 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Elkészítés

Az összeállításhoz

  1. A túrós réteg hozzávalóit jól kidolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy a búzadara kicsit megdagadhasson. (Sűrűnek, száraznak tűnhet, de nem kell bele más.)
  2. A csokipudingokat a kakaóporral együtt csomómentesre kikeverjük a tej egy részével. A többi tejet felmelegítjük, a cukrot felolvasztjuk benne, majd belekeverjük a pudingot. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és beletesszük az apróra darabolt étcsokit. Olvadásig keverjük.
  3. Egy magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
  4. 3 réteslapot olajozva egymásra fektetünk. Rákenjük a csokis krém felét, aztán ismét 3-4 olajozott réteslap, a túrós massza fele, réteslap, csokikrém másik fele, réteslap, túrós massza, végül réteslap. A tetejét kevés tejföllel vékonyan megkenjük és betesszük a sütőbe. (A túrós masszát egyszerűbb, ha kézzel morzsoljuk a tésztára, mert kenni nemigen lehet, és így egyenletesen el tudjuk osztani.)
  5. 15 percig sütjük 200 C-on, majd a hőmérsékletet levesszük 180 C-ra, és még 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12537
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

A csokoládékrém sütés közben kifolyhat, ezért kell a sütőpapír és a magas falú tepsi. A szélei kicsit megszáradhatnak sütés közben, de amikor kivesszük a sütőből, megkenhetjük ismét kevés tejföllel és letakarjuk pár percre, így teljesen visszapuhul.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokikrémes-túrós rakott rétes
Bomba35 12 recept

Unalmas volt a rétes megszokott formája és tölteléke, így amikor megtaláltam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Igazán csokis, egyszerű, gyorsan a család egyik kedvence lett. Csokikedvelőnek garantáltan ízleni fog :)

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.