r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos kosárka

Big Boss
Meggyes-mákos kosárka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

924
Kalória
16.5g
Fehérje
108.3g
Szénhidrát
48.5g
Zsír
59.1g
Víz
144.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
52.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    354.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport.
  3. A lisztet és margarint a kezünk között elmorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a porcukrot is,és sima tésztát gyúrunk belőle.
  5. Dió nagyságú golyókat formálunk belőle és kibéleljük vele a kosárka formákat.
  6. A töltelék készítése:
  7. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és hozzáadjuk a mákot.
  8. Összeállítás:
  9. Minden kosárkába pár szem meggyet teszünk és nyomózsák segítségével megtöltjük a habbal.
  10. A tetejére mandulát teszünk.
  11. Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Édesapámnál láttam hasonló kosárkákat. Előkaptam gyorsan a Mit sütöttek ki az algyői asszonyok című süteményes könyvet. Ebben találtam egy mami kosárkája nevű sütit. Eredetileg diós, de én mákkal és meggyel készítettem.

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek