Csokihabos - sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabys

adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mártogatáshoz
-
25g babapiskóta94 kcal
-
38g víz0 kcal
-
5g instant kávé0 kcal
-
2g sütő rum5 kcal
-
1g cukor5 kcal
A csokihabhoz
-
157 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
A csokimázhoz
Összesen
331
Kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mártogatáshoz
-
200g babapiskóta752 kcal
-
300g víz0 kcal
-
40g instant kávé0 kcal
-
16g sütő rum37 kcal
-
10g cukor39 kcal
A csokihabhoz
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A csokimázhoz
Összesen
2635
Kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mártogatáshoz
-
16.8g babapiskóta63 kcal
-
25.2g víz0 kcal
-
3.4g instant kávé0 kcal
-
1.3g sütő rum3 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
A csokihabhoz
-
105 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A csokimázhoz
Összesen
221
Kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
331
Kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 161.6 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 342.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2635
Kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
221
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A mártogatáshoz
-
17.5 dkg babapiskóta
-
1.8 ek sütő rum
A csokihabhoz
-
0.9 púpozott ek porcukor
-
1.8 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.9 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz
-
0.9 púpozott ek cukor
-
0.9 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2.6 evőkanál víz
-
4.4 dkg vaj
Elkészítés
A mártogatáshoz
- A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
- Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl.tej + 2 teáskanál instant kakaó
- A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
- A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
- A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
- A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi vízhozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen.Levesszük a tűzhelyről.Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
- Tegyük a hűtőbeminimum 1 órára, deminél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.
- Tepsi mérete: 35x22
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 3957
- Tegnapi nézettség: 59
- 7 napos nézettség: 538
- Össznézettség: 587755
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Gabys
138 recept
Filléres süti lenne, ha lenne még fillér... Mindenesetre olcsó, kiadós és isteni finom. Kezdőknek nagyon szívesen ajánlom és persze a rutinosoknak is. Elronthatatlan sütemény. Ízvilágában inkább a keserű csoki felé hajlik, de aki édesebben szereti, a habhoz még ízlésének megfelelően tehet porcukrot.
Hozzászólások (59)
Mentettem :-)
okés:) Viszont nagyon régen láttalak, se recept se semmi...elvesztél:(
Kakaóhabos-sütés nélkül
Szia Teljesen igazad van. Valamelyik süteménynél olvastam, irtad, hogy cukrász vagy és ennek okán, így-úgy de szóvá teszed a helytelen sütemény elnevezéseket. De tudod az egyszer? háziasszonyok -mint én -elkövetnek ilyen hibákat, és csoki nélkül, kakaóval készült sütijét merészeli csokihabosnak titulálni. Remélem megbocsátod a vétkemet....Üdv, Gabi
:D !
Igen, én is jót mosolyogtam:)
Kár,hogy itt nem lehet like-olni a hozzászólásokat! Én sajnos nem mosolyogtam (pedig nem engem érint), mert utálom,ha vki csak a kritika kedvéért-bár ez nem is az,inkább kötözködés-szólal meg! Maradna inkább csöndben!!! Én mentettem a sütidet az tuti!
Kedves Era, köszönöm azért a like-t:) Az az igazság, hogy 3 gyerekem van, így elég magas az ingerküszöböm és b?ven megtanultam tolerálni is dolgokat. Az ilyen idevetett kioktató mondat nem billent ki az egyensúlyomból, inkább megpróbálom a helyén kezelni. A sütivel kapcsolatban: mi nagyon szeretjük, ha terítékre kerül, miel?tt elfogyna a kiscsaládom máris jelzi csinálhatom a következ? adagot:) Ezzel az igazán könny?, habos (kakaós) édességgel a második dózis után már "csendben" vannak:) Remélem ha elkészítetted, nektek is ízleni fog, örülni fogok ha csak annyit írsz : "inom":D (ez nekem annyira, de annyira tetszett) szió, Gabi
Bízhatsz a kritiká(nkban)mban! Jelezni fogom! Era.
Kedves Gabys! Sokszor láttam a Hulala készítményeket, az üzletekben és itt a No Saltyn is, de még soha nem használtam. Ha kicsit írnál, hogy például mi a különbség a sima habtejszin és a Hulala elkészítése között. Bocs a tudatlanságomért, de mi az a habmester? Segítségedet el?re is köszönöm: Üdv:Zsuzsa
Kedves Zsuzsanna, a hulala és az "ok" habmester növényi alapanyagú mesterségesen el?állított (cukrozott) tejszín. Cukrászati haboknak is hívják ?ket. Könny? vele dolgozni, gyorsan, kemény hab lesz bel?le és napok elteltével sem esik össze a sütiben. Laktózérzékenyek is használhatják. Én többnyire az "ok" habmestert favorizálom. A sima habtejszín állati eredet? és ahhoz hogy kemény és tartós!! habot kapjunk, valamint a sütiben ne folyjon szét, habfixálót érdemes bele tenni. Tapasztalatom alapján a habtejszín min?ségét?l függ?en 1-2 zacskóval 1/2 l-ként. A n?vényi eredet? és az állati eredet? habtejszínek használata között megoszlik a vélemény, ki ezt szereti ki azt használja. Én elégedett vagyok a hulalával is és az OK habmesterrel is. Mivel mindkett?t használom (növényit, állatit) nem tapasztaltam különbséget a növényi és állati között ízében, állagában. Viszont a növényi habokkal gyorsabban lehet dolgozni és a felvert kemény hab az állagát napokig megtartja. Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed lenne még, nagyon szívesen válaszolok:) Üdv: Gabi
Kedves Gabi! Nagyon köszönöm a gyors és alapos válaszodat.Most már ki fogom próbálni a hulalát és a habmestert is. Nagyon hálás vagyok a segítségedért. Szép napot kívánok: Zsuzsa
Kedves "Gabys"! Köszi ezt a sütés nélküli sütit, mivel szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni, el fogom készíteni.Nagyon mutatós és ahogy olvastam a leírást, biztos finom is. Üdv.további szép napot kívánok: Adél
Kedves Adél, nagyon remélem, ha elkészíted a sütit, nektek is annyira fog ízleni mint nekünk:) Kíváncsian várom majd a véleményedet. Nagyon kellemes hétvégét kívánok:) Üdv: Gabi
Kedves Gabys! Köszönöm a család nevében is ezt a gyors és ízletes desszertet! Szombaton elkészítettem, vasárnap ettük, de istenien finom, könny? és kiadós volt! :)) Üdv. Gigi
Kedves Gigi, nagyon nagyon szépen köszönöm a visszajelzésedet !:) Öröm volt olvasni, hogy ízlett és bevált a süti. Még1x köszönöm, nagyon kellemes ünnepeket kívánok?: Gabi
Gabikám, nagyon finom a sütid. Kávé helyett kakaóval készítettem, hogy a gyerekek is ehessenek bel?le. Egyszer?, gyors és finom. Köszi a receptet. Piroska
Nagyon szívesen:) Örülök Piroskám, hogy ízlett a családodnak:)Lassan újra kellene csinálnom nekem is, de annyi új és ígéretes sütirecept várat magára.....:) Puszim: Gabi
Ez nagyon remek! Köszönöm a hétvégén megsütöm!!! Kellemes napokat!
Kedves klepi, szerintem a sütést hagyd ki:)) Ha elkészíted, remélem nektek is ízleni fog. Nagyon szép hétvégét:) Gabi
Szia, el?re elnézést kérek a kezd? háziasszony kérdésemért, de a hulala vagy a habmester csokis, vagy csokit kell belekeverni? Nekem nem volt teljesen egyértelm?. Üdv, Judit
Szió Judit, nagyon szívesen segítek, nem kell elnézést kérned:) Sima cukrozott hulala vagy ok. habmestert használtam. Felvered a habot nagyjából, beleteszed a porcukrot, tovább vered. Kóstold meg elég édes legyen nektek, majd a kakaót is teljesen keményre a habot. Ha bármiben tudok még segíteni szólj nyugodtan. Biztosan sikerülni fog és remélem ízleni is. Üdv:) Gabi
Szia! Mekkora a jénai edényed,amibe raktad a sütit?
Szia Szilvijja, 35x22 a jénaim. A képen láthatóban csináltam. Ha elkészíted, remélem Nektek is ízleni fog. Remélem elég gyorsan válaszoltam:) Üdv: G
köszi a gyors választ. Valamelyik nap meg is csinálom :D
Nagyon tetszik ez a süti , csak attól félek nekem nagyon krémes lenne. Nem túl sok ez a krém mennyiség ennyi "tésztához"? Köszi
Szia Zsuzsi:) Ez nem krémes jelleg?, hanem nagyon finom habos süti. Szerintem nem sok a hab, mert nagyon könny?. Bátran készítsd el, nem fog csalódást okozni. Nekünk kedvenc sütink:) Most ebben a melegben is jó, mert nincs sütés és jól leh?tve kellemesen h?sít? édesség. Minél tovább h?töd, annál finomabb lesz. Érdemes 1 éjszakát h?t?ben tárolni. Ha megbátorodsz és elkészíted, várom a véleményedet:) Kellemes napot, : Gabi
Megcsináltam.:) El?ször szeretnék egyet kérdezni, a babapiskótákat csak áztatni rakod hármasával, aztán a tálba csak 1 réteg kerül ugye? Tehát egymás mellé kerülnek nem egymásra. Mondjuk én legközelebb lehet teszek közé is egy réteg piskótát, mint a tiramisunál, mert nekem az 1 sor kevés volt, ehhez a habmennyiséghez. Egyébként finom lett, tényleg nem tömény a krém, köszönöm a receptet.
Húúúúúúúú de örülök, hogy elkészítetted és hogy finom lett:) Igen, a babapiskótákat csak 1 sorban tettem le a jénai tál aljára, egymás mellé és úgy rá az egész habot+ a tetejére a csokiréteget. Ha még 1 sor babapiskóta réteget tennék + hab, nekünk nem lenne elég habos. A sütibe a kevés "tésztát" szeretjük, ezt azért készítettem így el. De persze lehet variálni, ízlés szerint:) Van 1 tiramisus receptem is, abban több a babapiskóta, ha gondolod próbáld ki:): http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-tiramisu-ozgerincben Nagyon szép estét: Gabi
Kedves Gabi! Nagyon jól néz ki, pont ilyen könny? csokis süti receptet kerestem, mindenképpen elkészítem hétvégére :) A kérdésem, hogy lehet e keksszel helyettesíteni a babapiskótát?
Szió, sosem csináltam keksszel, csak babapiskótával, de szerintem nem okozhat problémát, a kekszet is lehet mártogatni. Ötletnek sem rossz, talán én a habot megfelezném keksz esetében, és egy sor keksz egy sor hab megint keksz és hab formában készíteném el. Még az is lehet kipróbálom az ötletedet:))) Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Remélem megírod:) Kellemes napot kívánok: Gabi
Ez nagyoon finom ,megcsinálva ,elmentve! :) Köszönjük :)
Kedves Bellissima:) Nagyon örülök, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzésedet is:) Remélem még sokszor elkészíted ezt az egyszer? sütit. Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi
Kedves Gabys! Ezt a sütit ilyen szépen lehet szeletelni? Mentettem és szavaztam!!! :)
Kedves mukimobil:) Igen, ha jól kih?töd szépen lehet szeletelni egy éles, vékonypengéj? késsel. Ha elkészíted, bízom benne, hogy Nektek is annyira fog ízleni mint nekünk. Nagyon szépen köszönöm a szavazatodat! Szép hetet kívánok! :) Gabi
Köszönöm a gyors választ!! Szeretném még megkérdezni, hogy mit jelent,hogy hármasával forgatjuk a kávéba? Nem egyenként? mint a tiramisunál? Köszi (még kezd? vagyok:) ) Andi
Szia Andi:) A gyorsaság kedvéért egy olyan tálban készítem el a kávét, amibe egyszerre 3 db. piskóta belefér. Tiramisunál is így csinálom, hogy haladjak:) Gyorsan megforgatom, hogy ne ázzon szét, de azért egy picit megszívja magát, és mehet a tálba egymás mellé. Remélem segítettem, ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz, segítek szívesen, hogy tökéletes legyen:) Gabi