Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puszedlis krémes

Puszedlis krémes
Puszedlis krémes
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik újságban találtam, rögtön szimpi volt, gyorsan meg is csináltam, és hát, nagyon finom lett, a puszedlitől nagyon jó íze van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Béleljünk ki egy sütőformát folpack-kal.
  2. Vágjuk vékony csíkokra a puszedlit.
  3. Keverjünk össze 1 dl tejet a rumaromával, a csomagoláson olvasható utasítás szerint készítsük el a házi krémes krémport de 9 dl tejjel.
  4. A puszedlidarabok 1/3-át halmozzuk a kibélelt sütőformába, locsoljuk meg a  rumos tej 1/4-vel, és kenjük rá a krém 1/3-át. Ismételjük meg ezt kétszer. Az utolsó réteg tetejére fektessük a piskótákat, és nyomkodjuk a krémbe.
  5. Locsoljuk meg a maradék rumos tejjel. Tegyük legalább 2-3 órára hűtőbe, majd óvatosan borítsuk süteménytálra, és távolítsuk el a fóliát.
  6. Szórjuk meg a tetejét 2 ek kakaóporral.
  • tepsi mérete: 10x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

iza37

Mióta szakács: 2011.10.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes rakott puszedli, babapiskótás-krémes puszedli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi1982
sziszi1982 Sun, 2011-12-25 19:55

Nem valószínű, hogy mű porból csinálom a krémet.....egyébként nagyon ötletes, és guszta!!!!

iza37
iza37 / iza37 Mon, 2011-12-26 18:07

Esetleg megoszthatod velem is,hogy mivel készíted, köszönöm:-)