r
Nosalty Logó

Glutén- és laktózmentes csokidarabkás keksz

Berki Doren
Glutén- és laktózmentes csokidarabkás keksz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

255
Kalória
2.5g
Fehérje
37.8g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
6.1g
Víz
16g
Koleszterin
1.4g
Rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 3064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat kihabosítjuk a cukorral, a vaníliaaromával és a tojással.
  2. Hozzáadjuk a rizslisztet, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük.
  3. A csokoládét felaprítjuk, majd a tésztához forgatjuk. A kész tésztát fagylaltoskanállal sütőpapírral bélelt tepsire gombócozzuk.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket - akkor jó, amikor szép aranybarna, de a közepe még egy picikét lágy.
  5. Ha szeretnénk, nyomkodjunk csokidrazsét a frissen kisült keksz tetejére, ami ekkor még olyan puha, hogy szinte beleolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Barátommal egy gyors és egyszerű nassolni valóra vágytunk, így az örök kedvenc csokis keksz gluténmentes változata mellett döntöttünk. Bátran merem ajánlani az elkészítését bármely napszakban.

További receptek

Vegán brownie-cookies

Amikor nem tudsz választani a brownie és a csokis keksz között, akkor vedd elő ezt a receptet, mely a két sütemény kombinációja, ráadásul tej és tojás hozzáadása nélkül! A brownie ...

Gerzsenyi Flóra

Nutella-keksz

Alig van már a mogyorókrémes üveg alján? Még ne dobd ki, süss inkább sütit belőle, pontosabban egy szaftos és puha kekszet, melynek minden falatja a csokoládé és a mogyoró ízével ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...