Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült vajrépa póréhagymával

Csőben sült vajrépa póréhagymával
Csőben sült vajrépa póréhagymával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok évvel ezelőtt találkoztam egy melegen készített vajrépa recepttel. Tetszett, mert nem a szokványos salátaként használta fel ezt a finom zöldséget. Azóta raktározom a gondolataimban, hogy egyszer majd elkészítem. Akkoriban nem is nagyon lehetett kapni vajrépát. Ma már sok helyen találkozhatunk vele. Piacon is sokan árulják, én is ott vettem három szépséges példányt. Íze számomra leginkább a retek és a karalábé között van, csak valahogy mindkettőnél lágyabb ízű a vajrépa. Most egy póréhagymás, csőben sült változatát készítettem el.

hozzávalók / 2 adag

A vajrépához

Az öntethez

ajánlat

Önálló ételként vagy köretként is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát 5 mm-es darabokra szeleteljük, a vajrépát meghámozzuk, és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük, és elkezdjük párolni a póréhagymát. Hozzáadjuk a vajrépa-szeleteket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig együtt pároljuk, amíg a répa kissé üvegesedni nem kezd.
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  4. A póréhagymás előpárolt répát egy kisebb sütőtálba tesszük, és leöntjük a tejszínes öntettel.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 019
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült póréhagymás vajrépa, egytálétel vajrépából

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2011-03-04 22:35

Kedves Koszider! Igazán köszönöm! Na ugye megmondtam...mondhatnám:)) A reszelt sajton én is gondolkodtam, de végül megelégedtem az öntetben lévő krémsajttal....Úgy hiszem reszelt sajttal megkoronázva is finom volt:) Örülök, hogy ízlett!!

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2011-03-04 20:40

Kedves Tündér!
Ma megsütöttem (reszeltem rá egy kis sajtot), és príma!
Én úgy megettem két retket, mint a pinty, a póré meg külön fantasztikus benne.
Mindenkinek ajánlom, aki egy kis zöldségre vágyik, így, márciusi hóesésben!
Köszönöm: Koszider

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2011-03-04 19:49

Szia Zsuzsi! A vajrépa=sörretek:) Van az úgy néha, hogy ugyanazt a dolgot többféleképpen hívjuk:)) Próbáld ki bátran ezt a változatot is, mert nagyon finom!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-03-04 00:15

Én is nagyon szeretem a vajrépát,de én azt hittem ez a sör retek:)
én úgy nevezem.Eddig csak reggelihez ettük,nem is hittem hogy ilyen felhasználási módjai is van,ki fogom próbálni,köszi!
Üdv.:Zsuzsi

603
vajrépa 4 közepes db
póréhagyma 0.5 db
vaj 5 dkg
tojás 1 db
krémsajt 5 dkg
habtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint