Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeragu piroskáposzta salátával

Csirkeragu piroskáposzta salátával
Csirkeragu piroskáposzta salátával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Majdnem itt a tavasz. Könnyű, tavaszias ebéd, és 30 perc alatt elkészül.

hozzávalók / 4 adag

A csirkeraguhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztából kis pohárral karikákat vágunk, személyenként 4 db-t. Kettesével kicsit megvizezzük, és egymásra ragasztjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  3. A raguhoz a csirkecombokat kicsontozzuk. (Ha kicsit fagyos állapotban vannak, könnyebben megy. Előbb lehúzzuk a bőrét, majd hosszában bevágjuk a csontig, utána szépen körbe. A csontokból és bőrből 3 l vízzel levest főzhetünk). Apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk.
  4. Mély serpenyőben (wok) felforrósítunk 2 ek olajat, beledobjuk a felaprított hagymát, kockára vágott paprikát és fokhagymát, kicsit dinszteljük. Beletesszük a húst, 10 percig magas tűzön kavargatjuk.
  5. Egy tálikóban elkeverjük a lisztet 200 ml vízzel. Hozzáöntjük a húshoz, elkeverjük, hozzáöntjük a tejet (ha túl sűrű, tejjel hígítjuk), forradásig főzzük. Akkor kicsi lángra vesszük, és még 15 percet hagyjuk főni fedő alatt.
  6. A salátához elkészítjük a majonézt (én készet használtam), belenyomjuk a fokhagymát, sót, és jól elkeverjük. Beletesszük a kukoricát és a vékonyra vágott káposztát.
  7. A hármat együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 162
elküldve: 3
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikker

Mióta szakács: 2012.12.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkeragu, csirkeragu káposztasalátával és leveles tésztával, csirkeragu vöröskáposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hombre77
Hombre77 Wed, 2016-09-07 20:30

Nagyon jól hangzik! El is kezdtem. A citrom levét pontosan hová és legfőképp mikor kell használni? Előre is köszi!

716
csirkecomb 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
piros kaliforniai paprika 0.5 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
tej 250 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
csemegekukorica 140 g
majonéz 4 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
leveles tészta 1 csomag