r
Nosalty Logó

Csirkemell pesztóval, mozzarellával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Csirkemell pesztóval, mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1372 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 687 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1372 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    608 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket lapjában vágjuk két-két szeletre, kicsit sózzuk és borsozzuk is meg. A két gombóc mozzarellát vágjuk szeletekre, és hagyjuk szűrőben lecsepegni, a paradicsomot is szeleteljük fel.
  2. Egy mélyebb sütőtálat kenjük meg az olívaolajjal, szorosan fektessük bele a mellszeleteket, kenjük meg pesztóval, ami piros vagy zöld egyaránt lehet, amelyiket szeretjük. (Kb. két evőkanál, de több is lehet.) A tetejét rakjuk ki paradicsomkarikákkal, majd a mozzarellával. Az egészet hintsük meg sóval, mert a sajt és a paradicsom is kívánja.
  3. Előmelegített sütőben, anélkül, hogy lefednénk, süssük 50 percet, míg a sajt szépen rápirul és a gazdag szaft besűrűsödik. Kész is van!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2394
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemell pesztóval, mozzarellával
koszider 91 recept

Nagyon egyszerű, gyors is, és meglepően finom! A csirkemell egyáltalán nem szárad ki a sok mindenféle alatt, a sajt pedig csodásan rápirul. Többféle köretet is el tudok mellé képzelni, krumplit (pürének vagy sütve is), rizst, gabonát - finom szaftja van, használjuk a köret ízesítéséhez.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?