r
Nosalty Logó

Ünnepi pulykamell

Sziszi
Ünnepi pulykamell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

845
Kalória
55.3g
Fehérje
30.1g
Szénhidrát
54g
Zsír
338.8g
Víz
208.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 845 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 845 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.5 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11803.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1772 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3929 mg
  • Nátrium
    5129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2032.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7223 micro
Összesen 5067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús elkészítése:
  2. A pulykamell szeleteket a következőképpen kell összeállítani egy jénai / tűzálló tálban:
  3. Lerakunk egy szelet pulykamellet, egy-két szelet baconnel befedjük, a szelet nagyságától függően.
  4. Erre rakjuk a következő szelet húst, srégen egymásra a téglalap alakú tálban, majd erre is teszünk ugyanannyi bacont. Addig ismételjük, amíg a husiszeletek el nem fogynak, és a tál meg nem telik.
  5. A végén egy szép lapos sort kell, hogy kapjunk a téglalap alakú jénaiban. Erre egyenletesen rámorzsoljuk a kéksajtot, és a vajat is egyenletesen rácsipegetjük.
  6. Felöntjük a borral, és alufóliával vagy ha van, a tál tetejével lefedjük. Így rakjuk be sülni közepes lángon, amíg a hús készre nem párolódik. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy már omlós-e.
  7. Ekkor levesszük róla a fóliát vagy a fedőt, és lesütjük, de ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, és hagyjunk alatta némi szaftot.
  8. A köret:
  9. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, a húsi szaftjával locsolgassuk meg a krumplit.
  10. A kelbimbót is sós vízben megfőzzük, de csak éppen annyira, hogy ropogós maradjon. Majd a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk ésátforgatjuk rajta a kelbimbót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×30

Nálunk már nagyon hosszú ideje mindig ez készül karácsonykor 24. estére. Nagyon finom ízes, és könnyű összeállítani, akár előre is összerakhatjuk, és hűtőbe tehetjük, aztán csak be kell tenni a sütőbe, és néha ránézni, marad időnk mással foglalkozni, mégis egy igazán különleges ételt kapunk, aminek kitűnően harmonizálnak az ízei.:)

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...