r
Nosalty Logó

Ünnepi pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sziszi
Ünnepi pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 845 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 845 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.5 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11803.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1772 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3929 mg
  • Nátrium
    5129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2032.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7223 micro
Összesen 5067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús elkészítése:
  2. A pulykamell szeleteket a következőképpen kell összeállítani egy jénai / tűzálló tálban:
  3. Lerakunk egy szelet pulykamellet, egy-két szelet baconnel befedjük, a szelet nagyságától függően.
  4. Erre rakjuk a következő szelet húst, srégen egymásra a téglalap alakú tálban, majd erre is teszünk ugyanannyi bacont. Addig ismételjük, amíg a husiszeletek el nem fogynak, és a tál meg nem telik.
  5. A végén egy szép lapos sort kell, hogy kapjunk a téglalap alakú jénaiban. Erre egyenletesen rámorzsoljuk a kéksajtot, és a vajat is egyenletesen rácsipegetjük.
  6. Felöntjük a borral, és alufóliával vagy ha van, a tál tetejével lefedjük. Így rakjuk be sülni közepes lángon, amíg a hús készre nem párolódik. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy már omlós-e.
  7. Ekkor levesszük róla a fóliát vagy a fedőt, és lesütjük, de ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, és hagyjunk alatta némi szaftot.
  8. A köret:
  9. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, a húsi szaftjával locsolgassuk meg a krumplit.
  10. A kelbimbót is sós vízben megfőzzük, de csak éppen annyira, hogy ropogós maradjon. Majd a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk ésátforgatjuk rajta a kelbimbót.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13660
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Ajánló

Fontos, hogy a húst ne sózzuk be, mert a bacon és a kéksajt is sósak, és az pont elég. A pulykahúst ne próbáljuk helyettesíteni más hússal, pl. csirkemellel, mi egyszer kipróbáltuk, és úgy már nem volt az igazi. Mi Karácsonyra szoktuk készíteni, de ajánlom bármilyen alkalomra, amikor elő kell rukkolnunk egy ünnepi ebéddel vagy vacsorával, nagyobb vendégség mellet is ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk már nagyon hosszú ideje mindig ez készül karácsonykor 24. estére. Nagyon finom ízes, és könnyű összeállítani, akár előre is összerakhatjuk, és hűtőbe tehetjük, aztán csak be kell tenni a sütőbe, és néha ránézni, marad időnk mással foglalkozni, mégis egy igazán különleges ételt kapunk, aminek kitűnően harmonizálnak az ízei.:)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Egy étel, amit mindenkinek ki kell próbálnia: őzgerincformában sült baconos-sajtos...

Az őzgerincformában sült baconos-sajtos csirke egy igazi közönségkedvenc étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis lenyűgözi a vendégeket. Különleges ízvilágát a bacon füstössége, a csirke puhasága és a sajt olvadt, krémes textúrája biztosítja. Ez az étel tökéletes választás lehet hétvégi ebédhez, ünnepi vacsorához vagy akár egy hétköznapi lakomához is.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...