Csirkemáj szőlővel és mustmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
369
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1474
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5065 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 891 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 5052 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
369
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.7 g
Zsír
-
Összesen 86.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 2221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3042.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1899 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 855.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20261 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 100 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3565 micro
-
Kolin: 1204 mg
-
Retinol - A vitamin: 20210 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1474
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1762 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 1757 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 21 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk. A lilahagymát vékony karikára vágjuk.
- Kb. 2 ek vajon jól átsütjük - ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény!
- Ha kész, sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
- Amíg a máj készül, a maradék vajon, kis lángon a lilahagymát is karamellizáljuk. Időnként megkeverve jó 30 percig sütögetjük, míg a cukor kioldódik belőle és édeskés lesz.
- Kivesszük a lilahagymát, ráöntjük a mustot, és kicsit visszaforraljuk. Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a félbe vágott szőlőszemeket. Elzárjuk a lángot, visszatesszük bele a karamellizált hagymát, majd a mustos-szőlős-hagymás ragut igazságosan elosztjuk a májakon.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3698
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Könnyű és egész gyors fogás a szüret idejére.