r
Nosalty Logó

Csirkemáj baconben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ancsi :)
Csirkemáj baconben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 751 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3004 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4976 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    896 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4949 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 751 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7688.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    4199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19904 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    102 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3584 micro
  • Kolin:
    1429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19795 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 3004 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1488 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk és félbevágjuk, ízesítjük majoránnával/borssal/fűszerpaprikával.
  2. Baconbe tekerjük az összes fűszeres májunkat.
  3. Egy tűzálló tálba 2 evőkanál zsírt teszünk, majd ráhelyezzük a májakat. Végén megszórjuk póréhagyma darabokkal.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 31054
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemáj baconben
Ancsi :) 22 recept

Hidegen és melegen is tökéletes fogás! Könnyebb köretet ajánlok hozzá:  valamilyen zöldsalátát vagy frissen reszelt répát, karalábé variációt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.