r
Nosalty Logó

Datolyás-gesztenyés csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Datolyás-gesztenyés csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4124 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 637 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16549 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3005 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16494 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2547 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemájat, miután lecsöpögött és száraz, kicsit szétszedegetjük, hogy ne legyenek olyan nagy darabok, simán kézzel. Megszórjuk majorannával és szerecsendióval, jól elkavarjuk (én nem rakok hozzá sót, mert a bacon amúgy is sós, de aki szeretne, az rakjon hozzá).
  2. Leterítjük a bacont (én kettőt-hármat szoktam egymás mellé letenni, attól függően, mekkora darabokban hagytam a májat), és a máj mellé rakunk egy-két datolyát vagy gesztenyét, és szépen feltekerjük.
  3. Jénaiba beletesszük őket szépen egymás mellé. Rácsurgatunk két kanál mézet a tetejére, hogy a sós-édes ízek jól összeérjenek.
  4. Ha már az összes májat feltekertük, és lecsurgattuk mézzel, lefedjük alufóliával, és hagyjuk sülni. Kb. 15-20 perc, utána leszedjük az alufóliát, és ha szép ropogós a bacon, akkor kivesszük és hagyjuk hűlni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1935
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti az édes és sós ízeket, aki a májat... mi nagyon szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már untam a sima baconös csirkemájat, karácsonyra szerettem volna valami újat, valami finomat :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.