Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb sütve

Csirkecomb sütve
Csirkecomb sütve
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran sütöm almával a húsokat. Kellemes, enyhe ízt ad, jöhetnek a különböző szószok, érdekes köretek mellé.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk. Egy magas falú, fedeles serpenyőben a forró olajon mindkét oldalukon jól átpirítjuk.
  2. Köréjük rakjuk a felkarikázott hagymákat és a vékony cikkekre vágott almát. Rádobjuk a babérleveleket. Nagyon kevés vizet öntünk alá, hiszen az alma és (sajnos) a csirkehús is enged magából levet. Lefedjük, és a lehető legkisebb lángon, nagyon lassan megpároljuk.
  3. Amikor már puha a hús, átrakjuk egy sütőtálba. A pecsenyelét szitán átpasszírozzuk, és ráöntjük a combokra. Pár percre, hogy megpiruljon a bőr, bedugjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Most éppen gombaszósszal és bulgurral tálaltam.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 5 651
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
194 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

almával sült csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
alma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint