r
Nosalty Logó

Csirkecomb sütve

Pogácsa
Csirkecomb sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

606
Kalória
35.9g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
255.5g
Víz
208.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    255.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 1211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk. Egy magas falú, fedeles serpenyőben a forró olajon mindkét oldalukon jól átpirítjuk.
  2. Köréjük rakjuk a felkarikázott hagymákat és a vékony cikkekre vágott almát. Rádobjuk a babérleveleket. Nagyon kevés vizet öntünk alá, hiszen az alma és (sajnos) a csirkehús is enged magából levet. Lefedjük, és a lehető legkisebb lángon, nagyon lassan megpároljuk.
  3. Amikor már puha a hús, átrakjuk egy sütőtálba. A pecsenyelét szitán átpasszírozzuk, és ráöntjük a combokra. Pár percre, hogy megpiruljon a bőr, bedugjuk az előmelegített sütőbe.
  4. Most éppen gombaszósszal és bulgurral tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyakran sütöm almával a húsokat. Kellemes, enyhe ízt ad, jöhetnek a különböző szószok, érdekes köretek mellé.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek