r
Nosalty Logó

Almás-pudingos rácsos pite

Gy.Zsuzsi
Almás-pudingos rácsos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

684
Kalória
10.2g
Fehérje
97.8g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
150.5g
Víz
45g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
43.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral elkeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a citrom levét, összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kis lisztet lehet tenni hozzá. A tésztának nem szabad keménynek lenni, nyújtás közben még úgyis lisztezzük.
  3. Az almákat meghámozzuk, majd felvágjuk,és citromos vízben tartjuk, míg fel nem használjuk.
  4. A gyümölcstortaformát margarinozzuk, és lisztezzük.
  5. A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre kikeverjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.
  6. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk. Kibéleljük vele a formát. Az almákat szépen sorban lerakjuk a tésztára (előtte jól lecsöpögtetjük).
  7. Majd ráöntjük a még folyékony, meleg pudingot. Hagyjuk hűlni.
  8. A maradék tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd derelyevágóval egyforma csíkokat vágunk belőle. Rács alakban a puding tetejére rakjuk.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta szépen megpirul.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  11. Tipp: másnapra megpuhul a tészta, ezért érdemes egy éjszakát pihentetni. Célszerű este elkészíteni, éjszaka nem jár rá senki sem.:)
  12. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy hirtelen ötlettől vezérelve létrejött sütemény. Valami finomat szerettem volna, viszont nem hagyományos linzert, így ez lett belőle. Nagyon finom, nálunk már mire puha lett, csak 2 szelet maradt belőle.:)

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...