Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás zöldségtál

Csicsókás zöldségtál
Csicsókás zöldségtál
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lementem a piacra, hogy vállfákat vásároljak. Egy doboz csicsókával jöttem vissza. A kettő közti összefüggést keresitek? Az nincs... Akárhányszor lemegyek a piacra, elkárhozom, és valami olyannal jövök haza, amit vagy nem használtam még, vagy nincs rá szükségem. A vásárlás során egy néni nagyon jó receptet ajánlott a csicsókából, de nekem már a fizetés pillanatában határozott elképzeléseim voltak, mit fogok belőle csinálni. Egyébként érdekes, édeskés íze van, nyomokban hasonlít csak a burgonyára. Viszont kismilliószor egészségesebb... beiktatom a mindennapi étkezésünkbe, úgy döntöttem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát, répát, hagymát meghámozzuk, mindent félkarikára vágunk.
  2. Egy wokban olívaolajat hevítünk, beleszórjuk ezeket a zöldségeket. Hagyjuk pirulni őket, közben megmossuk és felkockázzuk a paprikát, majd mikor átpirultak a zöldségek, és nagyjából megpuhultak, hozzáadjuk azt is.
  3. (Ekkor jött a feketeleves: kiderült, hogy kifogyott itthon a paradicsom, sehol nem találtunk egy huncut konzervet vagy befőttet sem, így a miénkbe ez nem került, de nagyon kellett volna bele, én hiányoltam.) Szóval, akinek van otthon paradicsoma, az most adja hozzá a zöldségekhez, öntse fel egy kis vízzel, szórja bele a fokhagymát, és ízesítse sóval-borssal-paprikával.
  4. Mikor a zöldségek már majdnem elkészültek, belekeverjük a babot és a kukoricát, utánafűszerezzük, hagyjuk kicsit összeforrni az egészet, és már lehet is tálalni. (Én oldalas mellé adtam köretnek a Páromnak, én pedig üresen ettem, mert főételként is megállja a helyét.)
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 592
elküldve: 9
receptkönyvben: 114
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségragu, csicsókaragu, paradicsomos-csicsókás zöldségragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vm2011
vm2011 Tue, 2013-04-23 09:32

kedves Bella!
tegnap elkészítettem a zölségtálat:)))annyit változtattam rajta,hogy babot nem tettem bele(nem volt itthon),hanem egy kis szárzellert és a végén megszórtam parmezánnal.szeretjük a csicsókát,csak most mást akartam,mint kapros-tejfölös öntettel megsütni.
köszönöm az ötletet!nagyon jó kis recept!
szia:brumi

alabella
A'la Bella / alabella Tue, 2013-04-23 09:40

Szia Brumi! A szárzeller nagyon jó ötlet, és a parmezán is, köszi a tippet! Örülök, hogy sikere volt a receptnek, a kapros-tejfölös verzióról még nem hallottam, úgyhogy, Te is adtál egy jó ötletet! ;)

303
csicsóka 20 dkg
sárgarépa 1 db
csemegekukorica 140 g
fehérbab 200 g
piros kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
olívaolaj 1 ek