r
Nosalty Logó

Csicseri palacsinta

witch
Csicseri palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

148
Kalória
8.9g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
122.5g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Öntsük egy tálba a lisztet meg a vizet, és keverjük el csomómentesre. Takarjuk le konyharuhával, hagyjuk állni szobahőmérsékleten egész éjszaka.
  2. Másnap reggel adjuk hozzá a tojásfehérjéket, sót, fekete borsot, végül az olajat, jól keverjük össze.
  3. Nagy lángon hevítsük fel a palacsinta sütőnket, majd tekerjük lejjebb a lángot közepesre. Innentől pedig úgy sütjük, mint a hagyományos palacsintát. Vagyis öntsünk egy pici olajat a serpenyőbe, utána egy merőkanálnyi tészta következik, amit a sütőnket körbeforgatva egyenletesen eloszlatunk.
  4. Amikor a széle kezd pirulni, akkor egy széles fordító lapáttal alányúlunk a tészta alá, és megfordítjuk. Könnyen szakad, ne próbáljuk késsel vagy fakanállal fordítani. A második oldalnak már csak pár másodperc kell.
  5. Ebből az adagból 8 darab palacsinta lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

A franciákra jellemző kifinomult elegancia tükröződik ebben a receptben, ahogy az olasz csicseri lepénynél viszont a rusztikus egyszerűség. Nagyon érdekes kísérlet volt a két nemzettől származó hasonló ételt elkészíteni, ami főképp a sütési módban különbözik. Ez a palacsinta nagyon hasonlít állagában a miénkre, és egyaránt tölthető sósan vagy édesen. Ha édes tölteléket választunk, akkor a fekete borsot hagyjuk ki belőle, és a só mennyiségét is csökkentsük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek