Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseri palacsinta

Csicseri palacsinta
Csicseri palacsinta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A franciákra jellemző kifinomult elegancia tükröződik ebben a receptben, ahogy az olasz csicseri lepénynél viszont a rusztikus egyszerűség. Nagyon érdekes kísérlet volt a két nemzettől származó hasonló ételt elkészíteni, ami főképp a sütési módban különbözik. Ez a palacsinta nagyon hasonlít állagában a miénkre, és egyaránt tölthető sósan vagy édesen. Ha édes tölteléket választunk, akkor a fekete borsot hagyjuk ki belőle, és a só mennyiségét is csökkentsük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük egy tálba a lisztet meg a vizet, és keverjük el csomómentesre. Takarjuk le konyharuhával, hagyjuk állni szobahőmérsékleten egész éjszaka.
  2. Másnap reggel adjuk hozzá a tojásfehérjéket, sót, fekete borsot, végül az olajat, jól keverjük össze.
  3. Nagy lángon hevítsük fel a palacsinta sütőnket, majd tekerjük lejjebb a lángot közepesre. Innentől pedig úgy sütjük, mint a hagyományos palacsintát. Vagyis öntsünk egy pici olajat a serpenyőbe, utána egy merőkanálnyi tészta következik, amit a sütőnket körbeforgatva egyenletesen eloszlatunk.
  4. Amikor a széle kezd pirulni, akkor egy széles fordító lapáttal alányúlunk a tészta alá, és megfordítjuk. Könnyen szakad, ne próbáljuk késsel vagy fakanállal fordítani. A második oldalnak már csak pár másodperc kell.
  5. Ebből az adagból 8 darab palacsinta lesz.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 890
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

socca, csicseriborsólisztes palacsinta, palacsinta csicseriborsólisztből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ediszi
Ediszi Wed, 2017-01-04 20:56

A Francia változatnak a neve Socca ( szokka), ami igazi dél - franciaorszagi finomság. Annyiban különbözik az itteni recepttol, hogy nem raknak bele tojásfehérjét és sutoben sütik ki, a vékony tésztát. Érdemes így is kiprobalni, nagyon ízletes.

witch
witch / witch Thu, 2017-01-05 15:48

Probaltam azt a valtozatot is, tenyleg nagyon finom. Fel is toltottem ide csicseri lepeny neven.

148
csicseriborsóliszt 10 dkg
víz 375 ml
tojásfehérje 3 db
0.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek