Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Kynga konyhájából

Meggyes piskóta Kynga konyhájából
Meggyes piskóta Kynga konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyszezon van, így nem lehet hétvége meggyes süti nélkül. Egyszerű elkészíteni, és még finom is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, és egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját is.
  3. Alaposan kihabosítjuk. A vajas masszát kézi habverővel összeforgatjuk a sütőporral elkevert liszt felével, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, végül a maradék sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  5. A gyümölcsöket megszórjuk 1-2 csipet liszttel, összeforgatjuk, majd a tésztára szórjuk.
  6. Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isteni meggyes piskóta, meggyes piskóta, piskóta meggyel szórva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
tojás 6 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 10 g
meggy 30 dkg