r
Nosalty Logó

Cseresznyés-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Cseresznyés-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1584 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.7 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1584 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9583 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2001 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    3181 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.8 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 6337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kikenünk 10 dkg margarinnal.
  2. A réteslisztet a sütőporral, porcukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük, és a felét a tepsibe egyenletesen elosztjuk.
  3. A túrót rámorzsoljuk, és meghintjük gyümölccsel.
  4. Erre a a lisztes keverék másik felét tesszük.
  5. 10 dkg margarint rákockázunk.
  6. A 4 dl tejet 4 tojással kikeverjük, és ráöntjük a sütire.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8849
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cseresznyés-túrós süti
Salamon Csilla 1184 recept

Nagyon sok cseresznyénk lett az idén is. Jutott kompótnak, fagyasztóba magozottként is.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nagyon jó a kép, és biztos a süti is finom:))

Törölt felhasználó

Ma reggel nagyon gyorsan sikerült elkésziteni ezt a finom sütit, ajánlom mindenkinek, aki gyors,kiadós finomságot szeretne! Nekem annyi megjegyzésem van, hogy nekem elég lesz legközelebb 30 dkg cukor is - bár anyukámnak még ez is kevés volt :) a másik, hogy magas falú egy újjnyi magas, majd 8-10 cm-es magas jénai négyszögletes süt?tálban sütöttem a sütit, és tele lett a hozzávalókkal. A tetejére öntött tejes tojás viszont nem tudott lefolyni az aljára, így én mindenkinek,aki magasabb sütit szeretne sütni, az els? lisztrétegre öntsön egy extra 1 db tojás+1 dl tej keveréket, hogy az is puha és leveg?s tészta legyen. nekem legalábbis ez a tapasztalatom, hogy a fels? 3/4-én szépen átfolyt a tejes tojás, az alsó 1 cm-re nem jutott, igy ott megkeményedett a lisztes-cukor. És nem az a finom puha tészta lett, mint a tetején. A süti isteni finom, és szerintem bármilyen idénygyümölccsel, télen akár kompóttal, bef?ttel, fagyaszott bármivel is elkészíthet?. A málna és a barack már érik nálunk, jöv?héten velük is kipróbálom a sütit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek