Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom teasütemény

Finom teasütemény
Finom teasütemény
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kakaós tésztánál: 30 dkg lisztet és 3 dkg kakaóport tettem a tésztába. A fahéjas és a kardamomos tésztánál marad a 33 dkg liszt és 2-3 tk fűszer.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tésztát őrölt fahéjjal vagy kardamommal, de akár kakaóval is ízesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a kétféle cukorral és a sóval, elektromos habverővel pár perc alatt jó krémesre keverjük. A jól megmosott citrom sárga héját belereszeljük, majd állandó keverés közben apránként hozzáöntjük az olajat is.
  2. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a szalalkálit, majd alaposan összedolgozzuk a vajas masszával. Kisebb, diónyi gombócokat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk, de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (légkeveréses sütőben 165 fokon) sütjük, de közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a sütemény összeeshet.
  3. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól záródó fémdobozban hetekig "friss" marad, így érdemes egyszerre dupla adagot sütni belőle.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 537
elküldve: 7
receptkönyvben: 420
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

teasütemény, fahéjas teasütemény, aprósütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tappancs89
tappancs89 Fri, 2013-11-22 15:08

Szia Dorka!

Van esetleg arra valami ötleted, hogy milyen fűszerrel lehetne kicsit "karácsonyi" hangulatúvá varázsolni? :)

Eszter

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2013-11-22 16:04

Szia Eszter! Szerintem próbáld ki mézeskalács fűszerkeverékkel , esetleg szegfűszeggel. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Dorka

eszteri
eszteri Mon, 2011-11-21 17:56

szia!

meddig áll el? igyekszem minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést, hogy mindenre jusson idő...

eszter

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-11-22 09:21

Kedves Eszter!
Ha jól záródó fémdobozba teszed , egy - két hétig is eláll! Kicsit kemény süti , de annál finomabb! Üdv: Dorka

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Tue, 2011-09-13 07:39

Szia!
Nagyon guszták a sütieid.
Lenne egy kérdésem mielőtt nekiállok megcsinálni.
Ez a süti a ropogósabb fajta, vagy inkáb az omlós puhább lessz??

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-09-13 12:29

Szia Pufinlekvár!
Köszönöm! Inkább a ropogósabb fajta , de ha letakarva tárolod akkor nem keményedik meg nagyon! Remélem tudtam segíteni! Üdv: Dorka

645
vaj 10 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 33 dkg
szalalkáli 1 kávéskanál