r
Nosalty Logó

Croque monsieur a la Friedmann

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Croque monsieur a la Friedmann
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 3336 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 272 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3334 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 835 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13335.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1828 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    9251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3336 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1969 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé.
  2. A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre.
  3. Kenjük meg vajjal minden kenyér egy-egy oldalát, vékonyan.
  4. A vajas felére rakjunk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, ne lógjon ki a kenyéren kívül se a sajt, se a sonka.
  5. Fordítsuk egybe két-két szelet kenyeret, hasznos párosával készíteni :)

Elkészítés

  1. Az összepárosított kenyereket forgassuk meg a felvert tojásban.
  2. Serpenyőben forrósítsuk meg a maradék vajat.
  3. A forró vajban süssük ki a szendvicset.
  4. Ketchuppal tálaljuk, de nem kötelező.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26127
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Ajánló

Finom reggelire és vacsorára is. A sajtot kicserélhetjük bármilyen érdekes francia sajtra is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Croque monsieur a la Friedmann
Friedrich Antal 76 recept

Strasbourgban ettem reggelire hasonlót, és ez bárki számára könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.