r
Nosalty Logó

Croissant Fahéjas Kávé konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
Croissant Fahéjas Kávé konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4077 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 298 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4077 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a tésztához való lisztet a tejjel, a vízzel, mehet bele a cukor, a só, az élesztő és 50 g vaj. Gyúrjuk jól össze! Ha ezzel megvagyunk, tegyük letakarva hűtőbe, míg a vajat előkészítjük.
  2. A hűtőből kivett vajat vágjuk csíkokra, és tegyük egymásra egy sütőpapíron, mely akkora, hogy utána rá tudjuk majd fordítani, hogy befedjük.
  3. Terítsük rá a sütőpapírt, és sodrófával kezdjük el összedolgozni. Addig, míg egy homogén vajadagot nem kapunk.
  4. Ezt is rakjuk vissza a hűtőbe, és vegyük ki a tésztát. Kezdjük el kinyújtani, majd a hűtőből kivett vajat tegyük a közepére.
  5. És akkor most jön az érdekes rész, ugyanis leveles tésztát kell készítenünk.:) Kezdjük el a tésztát a vajra hajtani. Ha szépen körbeöleltük a vajat, akkor nyújtsuk ki újra, és hajtogassuk újra.
  6. Ezután lisztezzük be, takarjuk le, figyeljünk, hogy jól bebugyoláljuk, nehogy kiszáradjon, és tegyük bő fél órára a hűtőbe.
  7. Fél óra leteltével ismételjük meg a nyújtás, hajtogatás, nyújtás-hajtogatás mozzanatokat, takarjuk újra le, és tegyük a hűtőbe éjszakára. (Miért is kell hűteni?? Hogy a vajas tésztával dolgozni tudjunk. Ha nem hűtenénk, akkor a vaj olvadni kezdene, és a tészta hozzáragadna mindenhez. Így sajnos elkerülhetetlen a hűtés. Igen, időigényes, de csak a kezdet. Holnap már csak fél óra kell, és élvezhetjük a friss croissant! Ez lebegjen a szemetek előtt!)
  8. Másnap reggel... (Én 5-kor felkeltem, kávét főztem, nekikészülődtem, és 3/4 6-kor kivettem a sütőből.:-) Nézzük, hogyan is: A kávéfőzést azt hiszem, mindenki el tudja kezdeni.:-D) A tésztát vegyük ki a hűtőből, és nyújtsuk ki újra. Igyekezzünk hosszú, téglalap alakot kialakítani (jó tanács, amennyiben nem 8 fős a kis család, felezzük meg a tésztát, és az egyiket tegyük vissza a hűtőbe, és akkor 2 napig csilloghatunk:-D). Igyekezzünk vékonyra nyújtani.
  9. Ha ezzel megvagyunk, akkor jön egy újabb ügyességi sor. (Én nagyobb téglalapokat vágtam, sajnos korán reggel még nem volt elegendő erőm fényképezni, és azokat átlóban szétvágtam, és így kaptam háromszögeket.) És akkor most jön a fő attrakció, a feltekerés. A háromszögekből, mivel ugye ezek így derékszögben állnak, kis kézügyességgel rendes háromszögeket alakítunk ki, majd a csúcs felé elkezdjük szépen feltekerni!
  10. A feltekert croissant-okat kicsit meghajtjuk, hogy félkör alakúak legyenek, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  11. A tojást felverjük, és megkenjük a tetejüket. Ha kész vagyunk minddel, akkor berakjuk a sütőbe, amit NEM melegítünk elő!
  12. 180 fokra állítjuk, és nagyjából 30 perc alatt megsülnek. Ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot, akkor jó 10 perc elteltével újra megkenjük a sütik tetejét tojással.
  13. Nemsokára vehetjük is ki, és ébredhet a család, hiszen készen van a reggeli.:-) Remélem, sikerült leírnom érthetően, ha mégsem, szóljatok, és igyekszem pontosabban fogalmazni! Jó étvágyat, és élvezzétek a család csendes és élvezettel teli gratulációját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8936
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Croissant Fahéjas Kávé konyhájából
Fahéjas Kávé 20 recept

Saját kezűleg croissant-ot készíteni reggelire??? Nem olyan nehéz, sőt! Még csak nem is igényel semmi különös hozzávalót. Átlagos, mindennapi, az otthonunkban megtalálható alapanyagok szükségesek csak, mint a liszt, a vaj, cukor, víz... Ami szükséges még, az a technika, de ebben igyekszem segíteni.:) Ha este van egy kis időnk, akkor gyorsan elkészítjük a tésztát, és reggel fél óra alatt elkészül a friss, meleg croissant, melynek senki nem tud ellenállni! Akkor nézzük, hogyan varázsolhatjuk el a családot, hiszen fél óra ahhoz is kell, hogy lefussunk a boltba, és megvegyük ezeket a süteményeket!

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nos,ha hajnali 5-kor keltél fel,30 perc a sütési id?,és 3/4 6-kor már ki is vetted,akkor ha jól számolok,15 perced volt arra,hogy kávét f?zz,neki készül?dj,kinyújtsd a tésztát,felvágd a tésztát,feltekerd a tésztát,süt?papírra tedd a tésztát...háát,nagyon ügyes vagy,vagy elnézted az órádat,hacsak nem ez a szakmád,vagy épp minden reggel felkelsz 5-kor hajtogatni...

Fahéjas Kávé

Kedves Joss71, Azt gondolom, hogy a kávéf?zés tökéletesen m?ködik abban a 30 percben is, amíg sül a croissant... 15 perc alatt pedig egyszer át tudod hajtogatni, illetve össze is tekered! És nem ez a szakmám! De örülök, hogy elolvastad a receptet! További szép napot Önnek!

kiki678

nem mondod, hogy ebbe kötsz bele... :OOOOOOOOO

witch

Azta, a fahejas kavem melle ez nagyon illene! "^+^"

Fehér Erzsébet

Szerintem nagyon szépen elmagyaráztad a készítést, el tudom képzelni, és el fogom készíteni! Üdv.Erzsébet

Törölt felhasználó

Most kezdtem hozzá,nagyon várom az eredményt,mert már az elején akadt egy igen nagy problémám. A liszt mennyisége!!! Nem 1kg-ot szerettél volna írni?Ugyanis 500g-mal folyékony anyagú vmit kaptam.Ráöntöttem még fél kg lisztet,így már tészta állaga van.Izgulok,mert vendégeket várok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek