Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos créme brulée Glasertől

Kókuszos créme brulée Glasertől
Kókuszos créme brulée Glasertől
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A créme brulée masszát ízesíthetjük egy kis kókuszsziruppal vagy kókuszlikőrrel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a 100 g cukorral krémesre keverjük, majd a kókusztejes tejszínt apránként hozzákeverjük.
  2. A masszát 6 hőálló edénykébe (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  3. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 75 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos katalán krém, kókusztejes créme brulée, kókusz ízű créme brulée

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
kókusztej 5.5 dl
habtejszín 150 ml
tojássárgája 6 db
cukor 100 g
barna cukor 6 teáskanál