Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crema di marroni

Crema di marroni
Crema di marroni
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma egy olyan ajándékot hozok, aminek egy kicsit magas az ára, hiszen a gesztenye nem túl olcsó, s az elkészítése is inkább egy közepes kategória, mint könnyű, viszont bizton állíthatom, megéri, mert az íze isteni. Süteménybe, natúr kenyéren, bárhogy. Finom, édes, de csömör, egyszerűen tökéletes.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyék tetejét bevagdossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főzni kb. 20-25 percre. Minél tovább fő, annál könnyebb lesz dolgozni vele utána, de 25 perc maximálisan elég. 
  2. Ha kész, megpucoljuk a gesztenyéket. A cukrot, a vizet és a vanília kikapart magját cukorsziruppá főzzük néhány perc alatt. A gesztenyéket nyugodtan vágjuk félbe vagy negyedbe. Majd adjuk a cukorsziruphoz, és kb. 40 percig főzzük folyamatosan keverve, amíg egynemű krémet nem kapunk belőle. Ha teszünk bele rumot, azt itt tegyük bele. 
  3. Ezután levesszük a tűzről, s néha megkevergetve hagyjuk kihűlni, majd töltsük üvegekbe. Ebből az adagból kb. fél liter lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrém, kézzel készíthető karácsonyi ajándék, rumos gesztenyekrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiki117
kiki117 Wed, 2013-10-16 09:28

Azt szeretném megkérdezni, hogy kb mennyi lesz belőle (hány liter/deciliter)?

Édrien
Édrien Sun, 2012-12-23 12:01

Huhhh... Ezt csak kipróbálom....
Anno Franciaországból hoztunk ilyet, őrületesen finom, és sokoldalúan használható volt.

269
gesztenye 50 dkg
cukor 30 dkg
víz 2.5 dl
vanília 1 db
rum 1 teáskanál